Tilkiye tavuk kümesi!

Levent Ümit Erol

Levent Ümit Erol

Hiç uyumadım... Daha doğrusu uyuyamadım.. Fenerbahçe'yü düşündükçe uykudan uzaklaştım... Bir yandan maç gözümün önüne geldi bir yandan da aniden gelen diş ağırsı. İkisi birleşince uyku uzaklaşan oldu.

Zorlu bir deplasmandı Trabzon deplasmanı, yıllardır olduğu gibi. Ünal Karaman radikal kararlarına 4 genç fişek ile başlayarak devam etti. Risk almıştı birçok insana göre ama 'Kara Boğa' lakaplı teknik adam gemileri yakmıştı bir kere... Ve sonuçta kazanan hem Trabzonspor hem kendisi hem de Türk futbolu oldu kanımca... Kendisini ve hak ederek kazanan Trabzonspor takımını tebrik ederim.

Gelelim Fenerbahçe'ye...

Tarih 27 Eylül idi. Bir video haber ile seslenmek istemiştim Fenerbahçe camiasına ve özellikle başkan Ali Koç'a. Bir örnek hikaye anlatarak seslenmek istemiştim. İzleyemeyenler duymayanlar için hatırlatmak isterim hem söylediklerimi hem de hikayeyi.

Tilkiye tavuk kümesi müdürlüğü teklif etmişler. Tilki şaşırmış, içinden gülerek tepki vermiş. Üstüne bir de maaş sormular, Tilki önemli değil demiş. "İş olsun önemli değil" demiş tilki. Nasıl olsa tavukları yiyecek ya... Bu hikaye eşliğinde sayın Ali Koç'a olumlu bir uyar yapmıştım. Scoutun başına bir menajer getirilmemeli çünkü transferde sorun yaşanabilir, spekülasyonlar camiaya ve şahıslara zarar verir diye uyarmıştım... O günlerde rüzgar bambaşka estiğinden, "100 futbolcu izledik. Barca'dan 4 futbolcu geliyor" sözleri vizyondaydı. Gelinen noktada yapılan transferler, gidenlerin yerine gelenler ve hiç haketmediği yerde olan tarihin en kötü performanslı Fenerbahçe'sini izliyoruz malesef. Hem de her hafta...

Ben başkanın iyi niyetinden zerre şüphe duymuyorum. Biliyorum hem de iyi biliyorum nasıl çabaladıklarını. Ama seçimlerine de doğru demek samimi olmaz... Seçimleri yanlış ama bireysel hatası değil. Güvendiği isimler ve şeylerden kaynaklı. Bir sistem ve düzen oluşturmak istemesinden. Hepsini anlıyorum, hak da veriyorum ama olmadığını, aşının tutmadığı da söylemek gerek.

Medyada bir çok şaşakçı var ben onlardan olsam zaten Levent Ümit Erol olmam. Biz doğruları alkışlarken hataları da söyleyeceğiz ki daha da iyisini görebilmemiz adına faydamız dokunsun... Yoksa 'Padişahım çok yaşa!' naraları ile hatalara kör taklidi yaparak doğru insan olunmaz...

Fenerbahçe medyasında doğruları kimseden korkmadan söyleyebilecek adam sayısı çok az. Fenerbahçe Camiası, medyasını gözden geçirmeli. Daha önceki yönetimlerde de aynı hatalar yapıldı. Yalakalar, yazoğlumcular yerine korkusuz doğru adamları olmadı Fenerbahçe'nin medyada.

Her Fenerbahçeli elbetteki üzgün. Sakin olmak gerek, sabırlı olmak gerek sözleri nafile. Ama şu var, mesele bölünmemek. Fenerbahçe'nin maalesef sağlayamadığı şey bu. Ve hüzünlerin gerçek sebebi bu. Bunu çözerek başlamak gerek yeninden. Ayrıştırmadan, ayrılmadan, kopmadan...

Bakın kimse kimseyi kandırmasın. Kimse milyon euroları vermez sadece Fenerbahçe için... Başkan verdi, vermeye de devam edecek. İhaleyi başkana çıkarmak doğru değil. Bu durum sadece başkana değil hepimize yazar. Bunu unutmadan birleşelim, düşünelim, bölünmeden hataları çözelim.

Bir de parantez açmak isterim; ülkede ilk kez şahsımın duyurduğu trasnfer haberinin mimarı Harun Tekin adına. Yıllar önce şampiyonluk finalindeki maçta Trabzon'da Rüştü Reçber adeta tek başına maçı çevirmişti. Dün gece Harun tekin bu maça benzer bir oyun oynadı. O kurtardıkça aklıma Rüştü geldi. Bu gece takım kaybetti ama Fenerbahçe büyük bir kaleci daha kazandı. Umarım uzun yıllar Volkan Demirel ağabeyi gibi gerek Fenerbahçe'de gerekse Milli Takım'da kalemizi korur.

Beni okuyan takip eden ve destekleyen sevgili Fenerbahçe sevdalılarına şunu bir kez daha belritmek isterim ki; evvelinde bu camia bölünmelerden, kopmalardan, ayrıştırılmalardan çok çekti. Bir virüs gibi yayılıyor ve bu hala devam ediyor. Dün geceden beri sosyal medyada bazılarını okuyorum. Bu sezonun durumu gecenin rezalet oyunu dahi eski başkan ve arkadaşlarına mal ediliyor. Bu yanlış. Bu takımı kuranlar belli, yapanlar belli, gelenler ve gidenler belli. Bu Fenerbahçe taraftarının ise her Fenerbahçeli kendisi gibi düşünmeyenleri hain ilan edip dışlamamalı. Bu içine virüs bulaşmış hallerinden kurtulmalılar. Sevgiyle, destekle ve inançla beraber başarılınca güzeldir her şey. Bunu unutmayalım.

Gelecek günler, kazançlar olarak dönecek bu söylediklerimi dikkate alırsak.

Saygılarımla.

Diğer Yazıları