TikTok'a bir ülkeden daha yasak: Sebep aynı

Popüler sosyal medya platformu TikTok'a bir ülkeden daha yasak geldi. ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nin aldığı kararın ardından Yeni Zelanda'da da hükümet çalışanlarına TikTok yasağı getirildi.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelen Çin merkezli TikTok, kullanıcı verilerini hükümete aktardığı gerekçesiyle birçok ülkede yasaklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nde hükümet çalışanlarının TikTok kullanmaları yasaklanmıştı.

Son olarak gelen haber ise bu ülkelere bir yenisinin eklendiği yönünde. Buna göre Yeni Zelanda da TikTok'un hükümet çalışanlarının telefonlarında yasaklanması için karar aldı.

TIKTOK'A BİR YASAK DA YENİ ZELANDA'DAN

Yeni Zelanda meclisinde alınan karar ile parlamento üyeleri başta olmak üzere devlet dairelerinde çalışan memurlar ve hükümet yetkililerinin tamamının kişisel telefonlarında ve kurumlara ait telefonlarda TikTok uygulaması yasaklandı.

Yasağın sebebi ise diğer ülkelerde olduğu gibi Çinli sosyal medya platformunun kullanıcılardan aşırı miktarda veri toplaması ve bu cihazların siber saldırılara ve veri toplama olaylarına karşı savunmasız görülmesi.

Yasak hemen uygulamaya başlanacak. Hükümete, bakanlıklara ve bakanlara ait TikTok hesaplarını yöneten sosyal medya sorumlularıysa bu yasaktan muaf olacak. Ancak sosyal medya sorumluları bu hesapları sadece belirli cihazlarda kullanabilecek ve cihazlarda TikTok dışında başka bir uygulama bulunmayacak.

TIKTOK YASAKLARIN ARDINDAN NE YAPACAK?

Yeni çıkan dedikodulara göre, TikTok'un birçok ülkeden yasak yemesi ve bu yasakların artması nedeniyle bir hamle yapacağı belirtiliyor. Bu iddiaya göre, TikTok, baskılardan kurtulmak için çatı şirketi ByteDance’ten ayrılabilir.

TikTok'a bir ülkeden daha yasak: Sebep aynı ile ilgili etiketler TikTok Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.