"Mahrem yerinden nasıl tanıdınız?"

Antalya'da 14 yaşındaki kızları H.E.'yi çıplak fotoğraflarıyla tehdit ettiği için dövülerek öldürülen sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'i döverek öldüren baba ve oğlunun yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan Şeyhmus Özdemir'in annesi Sultan Kızılay, katillere “Yüzü kapalıyken mahrem yerlerinden nasıl tanıdınız?" diye sordu.

Olay, 4 Şubat günü, Antalya'nın Kepez ilçesi Duacı'daki ormanlık alanda meydana geldi.

Kadir O. E., iddiaya göre bir internet sitesinde kız kardeşi H.E.'nin (14) müstehcen fotoğraflarını gördü. Kadir O.E.'nin baskı kurduğu H.E., fotoğrafları internet sitesine, 'Ares' takma adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'in koyduğunu söyledi. Kadir O.E., durumu babası Veysi E.'ye anlattı.

Diyarbakır'dan Antalya Kepez'e gelen baba- oğul, Özdemir'e 'reklam filmi çekme' bahanesiyle randevu verdi. Baba ve oğlu, bir kafeteryada buluştukları Özdemir'i ormanlık alana götürüp, öldüresiye dövdü. Ardından da polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

 Polis tarafından gözaltına alınan baba-oğul, sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Hastanede tedaviye alınan Şeyhmus Özdemir ise 15 gün sonra yaşamını yitirdi.

ÖMÜR BOYU HAPİS TALEBİ

Veysi E. ve Kadir O.E. hakkında Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülmesine bugün başlandı. Tutuklu sanıklar Veysi E. ve Kadir O.E.'nin SEGBİS ile bağlandığı duruşmada, öldürülen Özdemir'in anne-babası ile taraf avukatları hazır bulundu. Savunmaları alınan Veysi E. ve Kadir O.E., Özdemir'in kendilerine küfür ederek, saldırdığını ve darp ettiğini iddia etti.

 

'YÜZÜ KAPALIYKEN MAHREM YERLERİNDEN NASIL TANIDIN'

Soruşturma aşamasında verdiği ifadelerinde, yüzünde emoji olan kız kardeşinin yarı çıplak fotoğrafını sosyal medyada gördüğünü anlatan Kadir O.E., duruşmada Şeyhmus Özdemir'in annesi Sultan Kızılay'ın, “Kız kardeşini, yüzü kapalıyken mahrem yerlerinden nasıl tanıdın?" sorusuna, “Göz kısmında küçük bir çizgi vardı" yanıtını verdi.

Duruşmada SEGBİS üzerinden, uzman eşliğinde tanık sıfatıyla ifadesi alınan H.E. ise Şeyhmus Özdemir ile 2 yıl önce internet üzerinden tanıştıklarını anlatarak, “Sonrasında sevgili olduk. Ona göğüs kısmımın açık fotoğrafını attım. Sonrasında buluştuğumuz yerde beni taciz etti. Tedirgin oldum ve oradan kaçtım. Kimseye yaşadıklarımı anlatamadım. Ağabeyim iki yıl sonra fotoğrafımı sosyal medyada görünce anlatmak zorunda kaldım. Hatta o zamanlar intihar etmek için bileklerimi de kestim" dedi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 DHA

"Mahrem yerinden nasıl tanıdınız?" ile ilgili etiketler mahkeme Fenomen dayak ifade Taciz Şeyhmus özdemir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.