TikTok, ABD'de yasaklanıyor: Yasa tasarısı onaylandı

Popüler sosyal medya platformu TikTok, ABD'de ve Avrupa Birliği'nde birçok kez soruşturma geçirdi. Fakat bu kez TikTok'un ABD'de tamamen yasaklanma sürecinin sonuna gelindi.

Uzun süredir ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nde TikTok tartışmaları sürüyor. Çin merkezli popüler sosyal medya platformu, birçok soruşturmadan geçti ve bazı ülkelerde resmi kurumlarda kullanılmasına yasak getirildi. Son olarak ABD ise TikTok'u ülke genelinde TikTok'un tamamen yasaklanması için sona geldi.

YASA TASARISI ONAYLANDI

ABD Aralık ayında, AB ve Kanada ise geçtiğimiz günlerde kamu personeline TikTok kullanmayı yasaklamıştı. ABD bu yasağı ülke geneline yaymaya hazırlanıyor.

ABD’de TikTok’u yasaklayacak bir yasa tasarısı, 24’e karşı 16 parti oyu ile onaylandı ve Beyaz Saray’a gönderildi. Başkan Biden'ın kararına göre TikTok, ABD genelinde yasaklanacak. Avrupa Birliği tarafından da böyle bir yasak kararı alınabileceği belirtiliyor.

TİKTOK NEDEN YASAKLANIYOR?

TikTok, gençlerin zihinsel gelişimini olumsuz etkilemesi ve veri sızdırılması konusunda birçok kez soruşturma geçirdi. Son zamanlarda Çin hükümetinin, TikTok aracılığıyla vatandaşların verilerine eriştiği iddia edildi.

TikTok, ABD'de yasaklanıyor: Yasa tasarısı onaylandı

TikTok’un ana şirketi Bytedance, defalarca bu iddiaların asılsız olduğunu söylse de Çin’e veri kaçıran bazı personelleri barındırdığı gerekçesiyle soruşturma altına girmişti. Öyle ki şirket, bu iddiaları üstü kapalı da olsa kabul etmişti.

TÜRKİYE'DEN DE CEZA GELDİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) yakın zamanda sosyal medya platformu TikTok’a 1 milyon 750 bin lira para cezası verildiğini açıkladı. Kararın nedeni olarak ise ‘kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin edilmemesi gösteriliyor.

TikTok, ABD'de yasaklanıyor: Yasa tasarısı onaylandı ile ilgili etiketler ABD TikTok Çin Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.