'TikTok, ABD için güvenlik tehdidi oluşturuyor'

ABD'li senatörler, Çin merkezli TikTok uygulamasının ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirterek, ABD Ulusal İstihbarat Dairesi'nin harekete geçmesi yönünde çağrıda bulundu.

Çinli teknoloji şirketi ByteDance, Musically uygulamasını 800 milyon dolar karşılığında satın almış ve adını TikTok olarak güncellemişti.

Türkiye'de yaklaşık 20 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama, dünya genelinde yarım milyar kişi tarafından kullanılıyor.

Çin'le alakalı pek çok konuda olduğu gibi bu durum da ABD'lileri rahatsız ediyor. 

''ULUSAL GÜVENLİK TEHDİTİ OLUŞTURUYOR''

ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi ve Demokrat mensupları, popülerliğini günden güne artıran TikTok uygulamasının, artık ulusal bir güvenlik tehditi oluşturduğunu ve uygulamanın Çin hükümeti ile olan bağlantısının bir an önce araştırılması gerektiğini belirtti.

Ülkelerinde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşan TikTok'un, Çin adına istihbarat toplayabileceğini belirten senatörler, ABD Ulusal İstihbarat Dairesi'ni harekete geçmeye davet etti.

İDDİALARA İLİŞKİN YALANLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan TikTok, ABD'deki kullanıcıların bütün kişisel verilerinin, ABD'de bulunan sunucularda depolandığını belirterek, istihbarat topladığı yönündeki iddiaları reddetti.

'TikTok, ABD için güvenlik tehdidi oluşturuyor' ile ilgili etiketler ABD Çin TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.