TİKA, Necef'te 2 bin kişiye iftar verdi

Irak'ın Necef kentindeki İmam Ali Misafirhanesi'nde 2 bin kişiye verilen iftara, TİKA Başkanı Çam, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız ile kurumların personeli de katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ın Necef kentinde iftar verdi.

İmam Ali Misafirhanesi'nde 2 bin kişiye verilen yemeğe, TİKA Başkanı Serdar Çam, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile kurumların personeli de katıldı.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Necef ve Kerbela'da çeşitli insani yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Bu iki kentte sürdürülebilir kalkınma projelerini hayata geçirmek istediklerini bildiren Çam, "Teknik konular için heyetleri Türkiye'ye davet ettik. Ortak kültürel varlıkların korunması ve restore edilerek yaşatılması, işsizliğin azaltılması, Türkiye'nin desteği ve tecrübesiyle bu bölgenin daha hızlı kalkınması ve barışın sağlanması için bir süreci başlatmış olduk." dedi.

tika1

TİKA'nın Bağdat ofisi ve büyükelçiliğin desteğiyle ülkenin birçok yerinde yoğun projeler hayata geçireceklerini kaydeden Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın selam ve sevgisini yöre halkına ilettiklerini de sözlerine ekledi.

TİKA, Necef'te 2 bin kişiye iftar verdi ile ilgili etiketler TİKA iftar necef
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.