Ticaret Bakanlığı şeker stokçuları için harekete geçti: Fabrikalara inceleme başlatıldı!

Ticaret Bakanlığı rekabeti bozan faaliyetler nedeniyle şeker fabrikalarına inceleme başlattı. Ticaret Bakanlığı'ndan incelemeyle ilgili yapılan açıklamada ise, "Bakanlık olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı hem de tüketicimizi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmekteyiz." denildi.

Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde inceleme yapıldığını açıkladı.

ŞEKER STOĞU ŞİKAYETLERİ SONRASI BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Ayçiçek yağından sonra bu sefer de şekerle ilgili stokçuluk iddiaları ortaya atıldı. Bazı fabrikaları ve tedarik noktalarının, şeker fiyatlarını yükseltmek adına tonlarca şekeri piyasaya sürmedikleri iddia edildi. Vatandaşların marketlerde şeker bulamamasının ardından Ticaret Bakanlığı da kendilerine gelen yoğun şikayetleri değerlendirmeye alarak rekabeti bozan faaliyetler nedeniyle şeker fabrikalarına inceleme başlattı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA: AMACIMIZ HEM ESNAFI HEM DE VATANDAŞI KORUMAK

Ticaret Bakanlığı'ndan incelemeyle ilgili yapılan açıklamada ise, "Bakanlık olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı hem de tüketicimizi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmekteyiz. Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

KESME ŞEKER FİYATI YÜZDE 50'DEN FAZLA ARTTI

Türkşeker 2018 yılındaki özelleştirmeler öncesi pancardan şeker üreten şirketler içerisinde yüzde 65 paya sahipken, bu oran günümüzde yüzde 35'e geriledi. 2021 yılında toz şekerin fiyatı yüzde 49, kesme şekerin fiyatı ise yüzde 55 arttı.

48 TON ŞEKER DEPODA BULUNMUŞTU

Diğer yandan geçtiğimiz aylarda Mersin'in merkez Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yer alan bir zincir marketin deposunda yapılan denetimde, satışa hazır halde stoklanmış 48 ton toz şeker ele geçirilmişti. Market hakkında stokçuluk ve haksız kazançtan dolayı tutanak tutulmuştu.

 

Ticaret Bakanlığı şeker stokçuları için harekete geçti: Fabrikalara inceleme başlatıldı! ile ilgili etiketler şeker Fabrika stokçu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.