Ticaret Bakanlığı, gelen fahiş fiyat şikayetleri için müfettiş görevlendirdi

Ticaret Bakanlığı, bazı firmaların yumurta satış fiyatlarında artışa gitmesi nedeniyle müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. 30'lu yumurta fiyatlarını 38 TL'den 45'e çıkmasını araştıran bakanlık müfettişleri, indirim yapmış gibi görünen marketleri titizlikle inceleyecek.

Ticaret Bakanlığı, bazı firmaların KDV indirimine rağmen yumurta fiyatlarında artışa gittiğine dair şikayetlerin ardından konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Bazı firmalarca yumurta satış fiyatlarında artışa gidilerek KDV indiriminin vatandaşlara olumlu etkisini ortadan kaldırmak maksadıyla kötü niyetli eylemlerde bulunulduğuna ilişkin şikâyetler kamuoyuna yansımıştır. Bu itibarla, söz konusu iddianın üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler nezdinde incelenmesi ve varsa kötü niyetli uygulamaların tespit edilerek cezalandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir." 

Ticaret Bakanlığı, gelen fahiş fiyat şikayetleri için müfettiş görevlendirdi ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı KDV müfettiş yumurta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.