Ticaret Bakanı Muş talimat verdi: 5 büyük zincir markete fahiş fiyat denetimi için müfettişler görevlendirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "5 büyük market piyasayı alt üst ediyor." sözleri üzerine Ticaret Bakanı harekete geçti. Bakan Muş’un talimatıyla 5 zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlerdehi fahiş fiyat artışları ile ilgili "Bu konuda kısmen özellikle 5 büyük zincir marketin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz." sözleri üzerine Ticarek Bakanlığı harekete geçti.

MARKET HİSSELERİ BORSADA DEĞER KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dün Borsa İstanbul'da işlem gören market hisseleri güne düşüşle başlamıştı. Bim hisseleri yüzde 1.6 düşerken, Migros açılışta yüzde 4.7, Carrefoursa yüzde 2.8, Şok yüzde 1.7 değer kaybetmişti.

BAKANLIK DENETİM İÇİN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş'un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir." denildi.

 

Ticaret Bakanı Muş talimat verdi: 5 büyük zincir markete fahiş fiyat denetimi için müfettişler görevlendirildi! ile ilgili etiketler fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.