Ventilli maske korumuyor, öldürüyor!

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren maskeler, fırsatçılar tarafından 'virüs geçirmiyor' denilerek satılıyor. Uzmanlar, özellikle hava akışı sağlayan ve ventilli (filtreli) olarak pazarlanan maskelerin, virüsü daha da yaydığına işaret ediyor. Bu duruma ilişkin Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi de uyarıda bulundu. Ekşi, THY uçaklarında ventilli maske takılmaması gerektiğini açıkladı.

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyaya ölüm saçtı. İnsanlık aşı çalışmalarından gelecek iyi haberlere gözünü çevirdi. Aşı ve ilacın henüz herkes tarafından ulaşılabilir olmadığı bu dönemde, elimizdeki tedbirler, temizlik, maske ve mesafe...

Salgınla beraber hayatımıza giren maskeler hakkında hayati öneme sahip bir uyarı yapıldı. Daha sağlıklı olduğu düşünülen ve yok satan hava filtreli olarak satılan maskelerin virüsü daha da yaydığına işaret eden uzmanlar, ventil maskelerin tek taraflı çalıştığını, hasta olan kişinin bu maskeyi kullanması durumunda virüsü dışarıya yaydığını duyurdu.

Uzmanlar, 'CE işareti almış tıbbi maske' diye tarif edilen maskeyi kullanmanın yeterli olacağını belirtiyor.

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN VENTİLLİ MASKE UYARISI: TAKMAYIN

Söz konusu durum hakkında Türk Hava Yolları da bir açıklama yaptı. Şirketin Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçaklarını kullanacak yolcuları maske konusunda uyardı.

Ekşi, ilgili açıklamasında, "Uçak içinde ventilli maske lütfen takmayınız." dedi.

THY Genel Müdürü'nün Twitter hesabında yaptığı paylaşım şöyle;

"Uçak içinde VENTİLLİ MASKE lütfen takmayınız. Yolcuların sağlığı için uçak içinde ventilli maske kullanımı otoritelerce yasaklanmıştır. Kabin memurlarımız sağlık kurallarına uyum için ventilli maskenizi değiştirmenizi talep etmektedirler. Lütfen sağlık için yardımcı olalım" 

 

Ventilli maske korumuyor, öldürüyor! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs maske THY Bilal Ekşi ventilli maske
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.