THY - Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'nde THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile turizm sektörü için havayolu ulaşımı hatlarını geliştirme konusunda hazırlanan "Direkt Turizm Hamlesi" protokolünü imzaladı.

THY’nin Yeşilköy’deki Genel Müdürlük binasında, 2019’dan itibaren Türkiye’nin gözde turizm merkezleri Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yurt dışında 11 ülkedeki 34 noktaya toplam 67 frekans ile tarifeli sefer düzenlenmesini kapsayan ‘Direkt Turizm Hamlesi’ protokolü imza töreni yapıldı.

THY - Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol

THY’nin şartları ve yatırımcılarla ilişkiler çerçevesinde dikkatli bir şekilde bu alanda destek sunacaklarını ifade eden Aycı, şunları söyledi:

“Bizim, ülkemizin en önemli hususlarında, ülkemizden ayrı bir konumda pozisyon almamız asla beklenemez. Milli bayrak taşıyıcının olması gereken yerde, olması gereken konumda her zaman durduğuna bugüne kadar nasıl şahit olunduysa, şimdi de öyle olacak.Detayları çalışmamız tamamlanınca kamuoyu ile paylaşırız. Şu anda detaylarını tam olarak bitirmedik ama bizim bir taslağımız var. Hazırlık taslağımızın arkadaşlarımız tarafından çalışmaları yapıldı. Son rötuşlarını yapıp, onu son haline getireceğiz. Bu anlamıyla da THY de buradaki enflasyonla mücadele kapsamında, ülkemizin duruşuna, politikalarına yine hizmet vermeye devam edecektir ama bizim aynı zamanda küresel operasyon yapan, küresel oyuncu tarafımız da var. O tarafımızla çelişmeden, dengeleyerek yönetmek gibi de bir yönetimde incelik göstermemiz gerekiyor.”

THY - Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol - Resim : 2

YENİ HATLAR...
İşbirliği kapsamında Türk Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı’ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı’ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı’ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurt dışı seferi icra etmeyi planlıyor.

Bu ülkeler ve sefer sayıları ise İngiltere (8), Almanya (14), Rusya (14), Azerbaycan (7), Suudi Arabistan (3), Kuveyt (4), Ürdün (4), Ukrayna (1), Cezayir (3), İsrail (5), Lübnan (4) olarak açıklandı.

THY - Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol - Resim : 3

NİTELİKLİ TURİST ‘BUSINESS’ İSTİYOR
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Turizm açısından bizde en önemli konu nitelikli turist. Nitelikli turist öncelikli olarak tarifeli seferlerle ve Business Classla gitmek istiyor” dedi. Ersoy, “2019 Nisan ayı itibariyle 13 hatta 67 frekansta Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havalimanlarına önümüzdeki sezondan itibaren Türk Hava Yolları bussines uçuşları başlıyor. 5 yıl içinde 67 olan frekans sayımız 143’e çıkacak. Bu sayıyı arttırarak devam edeceğiz. Biz de bu noktada Türk Hava Yolları’na uçtuğu frekanslarda ciddi tanıtım desteği vereceğiz. Çünkü önemli olan bu hatlar açmak değil, bu hatları dolu ve kârlı bir şekilde uçmasını sağlamak. O yüzden biz de Bakanlığımız olarak bu seferlere ciddi tanıtım desteği vereceğiz. İhtiyatlı olarak belirlediğimiz 143 frekans sayısını biz misli ile artırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

THY - Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları Kültür ve Turizm Bakanlığı Direkt Turizm Hamlesi protokol
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.