Thodex'in ardından bir kripto para vurgunu daha!

Kripto para dünyası, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık iki milyar dolarlık kripto parayla kaçmasının ardından yeni bir skandalla sarsıldı. Turgut V. isimli şüpheli, bin 500 kişiden topladığı yaklaşık bir milyar lira değerinde Doge coinle kayıplara karıştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma yürütüyor.

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık iki milyar dolarlık kripto parayla sırra kadem basması sonrası benzer bi olay daha yaşandı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

TV 100'ün haberine göre, Turgut V. bin 500 kişiden topladığı yaklaşık 1 milyar TL değerinde Doge coinle ortalıktan kayboldu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca vurgun iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Turgut V'nin yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Thodex'in ardından bir kripto para vurgunu daha!

BİN 500 KİŞİ YATIRIM YAPTI

Habere göre, soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Turgut V. birebir görüşmeler ve lüks mekanlarda tanıtımlar düzenleyerek yatırımcıları ikna etti. Yatırımcıları bir Telegram sayfasında toplayarak ellerindekilerini kendi sistemine aktarmalarını sağladı. Tam bin 500 kişi bu sisteme Doge coin'lerini yatırdı.

SİSTEMİ KAPATIP KAYBOLDU

Soruşturmada yer alan bilgilere göre, ilk üç aydan sonra piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan coinleri toplayan şüpheli sistemi erişime kapattı. Turgut V. de kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayanlar savcılığa başvurdu. Turgut V. ve beraberindeki 11 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

MAĞDUR: 12 MİLYON TL ZARARIM VAR

Tv100’e açıklamalarda bulunan Ecem Ashyrova "4 milyon Doge coin yatırdım. 12 milyon TL zararım var. 40 günlük bir paketle yüzde yüz kazanacağımız vaat edilmişti ama elimizdeki avucumuzdaki gitti" ifadelerini kullandı.

Thodex'in ardından bir kripto para vurgunu daha! ile ilgili etiketler Kripto para soruşturma kripto para vurgunu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.