Thodex vurgununda "yapay zeka" detayı! / ÖZEL HABER

Yaklaşık 400 bin kişinin dolandırıldığı kripto para vurgununda her geçen gün şaşırtıcı yeni bilgiler ortaya çıkıyor... Olayın detaylarını kamuoyuna ilk duyuran isimlerden, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e konuşan kripto para uzmanı Doçent Doktor Yusuf Dinç, şoke edici bir açıklama yaptı. Dinç, Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık tarihi vurgunu "yapay zeka" ile gerçekleştirdiğini söyledi! Ayrıca Dinç'e göre dolandırıcılığın boyutu sanılandan çok daha büyük...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye günlerdir tarihe geçen yeni dolandırıcılık olayını konuşuyor...

Merkezi İstanbul’da bulunan, Faruk Fatih Özer’in kurduğu Thodex adlı kripto para borsası, on binlerce yatırımcıdan, milyonlarca dolar para topladı. Kendisine güvenen yaklaşık 400 bin kişiyi dolandıraran Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’a kaçtı.

KRİPTO PARA UZMANI YUSUF DİNÇ’YEN SUPERHABER’E ÖZEL AÇIKLAMA!

Thodex’in mağduru olan yatırımcılar ise paniğe kapılarak peşe peşe suç duyurlarında bulundu. Başvurular üzerine şirket ve firari Özer hakkında soruşturma başlatıldı.

Büyük vurgunun nasıl gerçekleştiğine ilişin her gün yeni detaylar ortaya çıkarken, SuperHaber’e konuşan kripto para uzmanı Doçent Doktor Yusuf Dinç, şoke edici bir açıklama yaptı. Dinç, Faruk Fatih Özer’in yaptığı dolandırıcılığın "yapay zeka" ile gerçekleştirildiğini söyledi.

 “YATIRIMCILAR YAPAY ZEKA İLE  DOLANDIRILMIŞ!”

Dinç açıklamasında, ”Thodex dolandırıcılığının borsayı batırıp yurt dışına kaçma kısmı herkesin anlayabileceği sıradan bir dolandırıcılıktır. Fakat burada söz konusu olan yapay zeka destekli dolandırıcılık, daha önceki hiçbir bilgi işlem dolandırıcılığına benzemez. Eşi benzeri olmayan önceki bütün örnekleri çırak çıkaracak bir yöntem söz konusu.

Basit anlatmak gerekirse kripto para borsaları, emir eşleştirme müzayede sistemiyle işleyen bir döviz bürosu gibi işler. Burada girilen emirler alışta en düşükten yükseğe doğru, satışta ise en yüksekten düşüğe doğru eşleştirilir.“ dedi.

Thodex vurgununda "yapay zeka" detayı! / ÖZEL HABER

“ALGORİTMA İLE, OLMAYAN EŞLEŞTİRMELER YAPILMIŞ!”

Kripto para uzmanı Doçent Doktor Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü;

”Fakat Thodex, Koineks (Şirketin ilk kurulduğunda sahip olduğu isim (E.N.)) döneminden beri yapay zeka algoritmaları yardımıyla sehven girilen emirleri, var olmayan eşleştirmelerle kendi kârına dönüştürdü. Dahası uluslararası fiyattan değil kendi piyasasındaki tuzak emirlerle müzayede gerçekleştirdi. Böylece farklı piyasa fiyatları arasındaki işlem kazançlarını (arbitraj) doğal bir vakıa olarak değil, eliyle yarattı. Bu durum ona her işlemde dolandırıcılık yapma imkanı veriyordu. Bunun ne kadarını kullandığını bilmem mümkün değil ama Thodex piyasası fiyatıyla global pazar fiyatları arasında katlarca fark oluştuğu durumlar yaratıyordu. Bu farklar fevkalade açıldığında cüzdanınızdaki kripto paraların platformun sağını solunu incelerken birden satıldığını görüyordunuz. Size bir hata yaptığınızı hissettiriyordu ama gerçekte kandırılıyordunuz.

Bu mekanizma basit ve yumuşak çalışıyordu. O yüzden yıllardır kimse bu ilişkiyi göremedi. Hatta bu araştırmayı yapmamış olsam hiçbir zaman da göremeyeceklerdi.” şeklinde konuştu.

Thodex vurgununda "yapay zeka" detayı! / ÖZEL HABER - Resim : 2

"VURGUN İFADE EDİLENİN ÇOK ÜZERİNDE!"

Doçent doktor Yusuf Dinç, Thodex’i mercek altına aldığını ve söz konusu şahısların üzerine gidince kaçtıklarını ifade ederek, ”Türkiye’nin görünenin çok üzerinde varlıklarını kaçırdılar!” dedi.

Yusuf Dinç konuyla ilgili açıklamasını şöyle bitirdi;

”Bu tip finansal oluşumlar benim doktora araştırma konum. Duke Üniversitesi'nde "gölge bankacılık" konuları üzerine doktora araştırmamı yaptım. Amerikan Senatosu'nun finansal düzenlemelerinden sorumlu Prof. Schwarcz ile çalıştık. Tez bulgularımı hala FED’in başekonomistleri ile tartışıyoruz. Hülasa bu konuda yeterince uzmanlık geliştirdim. Daha ilk temasımda bu borsanın bütün fotoğrafı gözüküyordu. Araştırmaya devam ettim. Artık tam emin olduğumda harekete geçtim. Köşe yazımı hazırladım. Ama mağdurlar yaratmamak adına açıklama beklemeye karar verdim iki hafta için. Tespitlerimi Thodex ve yöneticileri biliyordu ve tam yazımı yayınlayacakken Türkiye’nin varlıklarını kaçırdılar.

Burada bahsettiğim mekanizma inanılmaz bir dolandırıcılık düzenidir. Her seferinde kendinizi hatalı hissettiren dünyada, eşi görülmemiş bir düzen kurulmuştu. Son tahlilde giden para bir alt bakiye sadece. Günlük işlem hacmi kadar sistemde vurgun yapma imkanı vardı. Bunu önemli ölçüde kullandı. Bu nedenle Thodex vurgunu ifade edilen tutarların çok ötesinde.”

 

Thodex vurgununda "yapay zeka" detayı! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Kripto para Dolar thodex Faruk Fatih Özer dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.