Thodex vurgununda flaş Sedat Peker bağlantısı! Operasyonlar başlayınca korkup kaçmış...

391 bin kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçan Faruk Fatih Özer hakkında ilk olarak SuperHaber'in gündeme getirdiği 'Sedat Peker ile bağlantı' iddiasının detayları ortaya çıktı. Faruk Fatih Özer'in geçtiğimiz hafta mal varlığına el konulan suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında başlatılan operasyonların ucunun kendisine dokunacağından korktuğu için yurtdışına kaçtığı belirtildi.

Kripto para piyasasının yerli borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçmasının ardından kendisi ve şirketi hakkında başlatılan kapsamlı inceleme devam ediyor.

ÖZER-PEKER BAĞLANTISINI SUPERHABER GÜNDEME GETİRMİŞTİ

391 bin kişinin mağdur edildiği vurgun hakkında ilk olarak SuperHaber'in açıkladığı çarpıcı bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'in  geçtiğimiz hafta mal varlığına el konulan suç örgütü lideri Sedat Peker arasında bağlantı olduğu ve başlatılan operasyonların ucunun kendisine dokunacağı için yurtdışına kaçtığı belirtildi.

DETAYLI İNCELEME DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 391 kişi mağdur ederek 2 milyar dolarlık vurgunla yurt dışına kaçtığı iddiası sonrası şirket hakkında detaylı bir inceleme ve Özer'in kırmızı bültenle aranması ile Arnavutluk'tan iadesi için işlem başlatıldı.

 

SEDAT PEKER OPERASYONLARININ THODEX'E KAYACAĞINDAN KORKTU

İnceleme devam ederken diğer taraftan 'Dijital Tosuncuk' Faruk Fatih Özer ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Faruk Fatih Özer'in geçtiğimiz günlerde ilişkili olduğu yerlere operasyon düzenlenerek tüm mal varlığına el konulan ve yurt dışına kaçtığı belirlenen suç örgütü lideri Sedat Peker'le bağlantılı olduğunu ilk olarak SuperHaber gündeme getirmişti.

Sedat Peker'e yönelik düzenlenen operasyonların kendi şirketi Thodex'e doğru kayacağını düşünen Faruk Fatih Özer, iddiaya göre 2 milyar dolar değerindeki kripto para ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı.

78 KİŞİ YAKALANDI, 65 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 65 kişi gözaltına alındı.

KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine İnterpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarılmıştır." denildi.

Thodex vurgununda flaş Sedat Peker bağlantısı! Operasyonlar başlayınca korkup kaçmış... ile ilgili etiketler Sedat Peker Vurgun Faruk Fatih Özer thodex bağlantı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.