Thodex soruşturmasında sıcak gelişme: Cezaevindeydi, ev hapsine alındı...

Türkiye'de binlerce kişiyi mağdur edip 108 milyon dolarlık vurgunla Arnavutluk'a kaçan Faruk Fatih Özer'in kurucusu olduğu Thodex'e yönelik yürütülen soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı. Özer'e Arnavutluk'ta yardım ve yataklık yaptığı öne sürülerek cezaevine konulan E.H.'nin tutukluluğu ev hapsine çevrildi.

Türkiye'de 108 milyon dolarlık vurgun yapan Faruk Fatih Özer'in kaçtığı Arnavutluk'ta yürütülen Thodex soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 

ÖZER'E YARDIM ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLEREK MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Arnavutluk polisinden alınan bilgiye göre kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine konulan Arnavutluk vatandaşı E.H. bugün mahkemeye çıkarıldı.

Thodex soruşturmasında sıcak gelişme: Cezaevindeydi, ev hapsine alındı...

EV HAPSİNE KARAR VERİLDİ

E.H. mahkemede yaptığı savunmasında firari Özer'i tanımadığını ve onunla hiç karşılaşmadığını iddia etti. Mahkeme, E.H.'nin yargılanma sürecinde ev hapsinde kalmasına hükmetti.

Kırmızı bültenle aranan Özer'e yardım ve yataklık etmekle suçlanan E.H.'nin, Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand Duka'nın yeğeni olması Arnavutluk medyasında geniş yer buldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

22 Eylül'de Arnavutluk polisinden alınan bilgiye göre kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile Arnavutluk vatandaşı E.H., Tiran polisi tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

E.H.'nin polis soruşturmasında konuşmadığı ve yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenilmişti. Fatih Özer'i tanımadığını söyleyen E.H., firari Özer'e yardım ettiği yönündeki suçlamaların doğru olmadığını savunmuştu. Ancak polisin elinde, E.H.'nin "Fatih Özer'in Arnavutluk'a gelmesine yardım eden kişi" olduğuna dair birçok delil bulunduğu öğrenilmişti.

Thodex soruşturmasında sıcak gelişme: Cezaevindeydi, ev hapsine alındı... ile ilgili etiketler Arnavutluk cezaevi thodex Faruk Fatih Özer ev hapsi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.