Thodex soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı: Faruk Fatih Özer, korumasını böyle dolandırdı

Kripto para borsası Thodex'te yaşanan büyük vurgun sonrası yapılan soruşturma tamamlandı. Firari sanık Faruk Fatih Özer'in dolandırdığı kişiler arasında koruması ve şoförünün de bulunduğu ortaya çıktı. Özer'in korumasına "Borçların var. Kripto para yükseliyor, bire üç oranında kazanırsın" dediği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex'in kurucu şüphelisi Faruk Fatih Özer'in, Thodex Kripto para uygulaması üzerinden müşterilerini dolandırarak Arnavutluk'a kaçmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 268 sayfadan oluşan iddianamede 2027 müştekiye yer verilirken, 21 kişi de şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede 21 şüpheli hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, bu suçlar sebebiyle toplam 356 milyon TL'lik zarar oluştuğuna yer verildi. Ayrıca, 61 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre soruşturmada kritik şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şirketin kurucusu firari Fatih Faruk Özer'in kardeşi Serap Özer, ağabeyinin kendisine, "İşler yolunda gitmiyor. Ya ortak bulacağım ya da şirketi satacağım" dediğini aktardı. Faruk Fatih Özer'in ağabeyi şüpheli Güven Özer ise kardeşinin şirketin yüzde 50'sini, belki de tamamını devredeceğini söylediğini anlattı.

"BİRE ÜÇ ORANINDA KAZANIRSIN"

Faruk Fatih Özer'in koruması ile şoförü Mehmet Ç.'nin bile Özer tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Özer'in korumasına, "Borçların var. Kripto para yükseliyor, bire üç oranında kazanırsın" dediği belirlendi. Elindeki altın ve dövizi bozdurduğunu kaydeden şüphelilerden koruma Cem U. ise kendisinin de mağdur olduğunu öne sürdü.

Thodex soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı: Faruk Fatih Özer, korumasını böyle dolandırdı ile ilgili etiketler soruşturma Şoför thodex Faruk Fatih Özer koruma dolandırma
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.