"Zarar ettim" diyerek hiç vergi vermedi

Kripto para borsası Thodex'in işlemlere kapanmasıyla ortaya çıkan büyük skandalla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Thodex'in kurucusu olan şirket Koineks'in zarar ettiği gerekçesiyle bugüne kadar hiç vergi vermediği öğrenildi. Öte yandan, şirketin ilk adresi olan Darıca'daki bir apartman dairesinden sadece 13 günde plazaya taşındığı gelen haberler arasında yer alıyor.

İşlemlerin kapatıldığı ve kullanıcı şikayetleri nedeniyle savcılığın soruşturma başlattığı kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in genç yaşta ticari hayata hızlı bir başlangıç yaptığı görülüyor. 1994 yılında doğduğu öğrenilen Özer’in 23 yaşında kurduğu şirket son birkaç gündür gündeme damgasını vurdu.

ŞİRKETİN SERMAYESİ 400 BİN LİRA

Thodex kripto para borsasının arkasındaki Koineks Teknoloji Anonim Şirketi, 14 Eylül 2017 tarihinde kuruldu.

Sözcü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, şirketin merkezi ise Şişli’de bulunan iTower Rezidans olarak gösterilirken, kurucusu Faruk Fatih Özer 400 bin liralık şirket sermayesini nakdi olarak taahhüt etti.

Ticaret sicil kayıtlarına göre, taahhüt edilen payın 100 bin lirası şirket tescilinden önce ödenirken, kalan kısmının ise 24 ay içinde ödeneceği belirtildi.

EV ADRESİ DARICA

Şirketin yönetim kurulunda yer alan tek kişi olan kurucu Faruk Fatih Özer, şirketi kurarken Darıca'daki Fevzipaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanın 4 numaralı dairesini ikametgah adresi olarak gösterdi.  Söz konusu bina hali hazırda yıkıldı ve Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ailesi buradan taşındı.

"Zarar ettim" diyerek hiç vergi vermedi

REZİDANSTAN APARTMAN DAİRESİNE

Koineks Teknoloji Anonim Şirketi, kuruluşundan yaklaşık 1,5 yıl sonra 7 Şubat 2019 tarihinde iTower Rezidans’tan taşındı. Şirket, İstanbul Kadıköy, Merdivenköy Mahallesi Tekkealtı Sokak’taki bir apartmanda yer alan daireye yerleşti.

"Zarar ettim" diyerek hiç vergi vermedi - Resim : 2

13 GÜN SONRA PLAZAYA

Şirket adresini bir apartman dairesine taşıdıktan 13 gün sonra yeniden taşınma kararı alarak 20 Şubat 2019’da yine Kadıköy Merdivenköy Mahallesi’nde bulunan Nida Kule Göztepe adlı plazaya taşındı.

"Zarar ettim" diyerek hiç vergi vermedi - Resim : 3

Koineks Teknoloji Anonim Şirketi’nin vergi kayıtları incelediğinde ise kurulduğu günden bu yana şirket hiç kar etmedi. 2020 yılı beyannamesini henüz vermeyen şirket 2018 ve 2019 yıllarında vergilendirmeye esas olabilecek bir kazanç bildirmedi. Zarar edildiği beyan edildiği için vergi levhasında söz konusu yıllar için “matrahsız” ifadesi yer aldı. Özer yaptığı açıklamada, şirketin bugün itibariyle piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon dolar olduğunu belirtti.

 

"Zarar ettim" diyerek hiç vergi vermedi ile ilgili etiketler vergi Şirket thodex skandal zarar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.