Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer için resmi iade başvurusu yapıldı

Kırmızı bültenle aranan ve gözaltına alınan Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer İçin Arnavutluk'a resmi başvuruda bulunuldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Nisan 2021 günü Thodex vurgununa ilişkin re'sen soruşturma başlatmıştı.

Faruk Fatih Özer liderliğinde kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan Thodex kripto para borsasına ait hesapları bulunan kullanıcılar hesaplarına girememiş daha sonra bloke edildiğini öğrenmişti.

Binlerce kişiden topladığı 356 milyon lirayla kaçan Özer, Arnavutluk'un Seyşeller'i olarak anılan turistik kenti Vlora'da yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi 2 Eylül'de Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermişti.

Bu karar 14 Eylül'de Özer'in avukatları tarafından temyize götürülmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 19 Eylül'de Arnavutluk Adalet Bakanı Ulsi Manja ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Özer'in iadesi konusu ele alınmıştı.

TÜRKİYE'DEN RESMİ TALEP

Türkiye, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'un iadesi için Arnavutluk'a resmi başvuruda bulundu.


.

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer için resmi iade başvurusu yapıldı ile ilgili etiketler Arnavutluk iade başvuru Faruk Fatih Özer thodex
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.