THK orman yangınlarıyla mücadele için hazırlanıyor!

Türk Hava Kurumu’nun 11 adet Dromader uçak ihalesi yeterli katılım olmadığı için ertelendi. Uçakların ihalesini yeniden yapcaklarını belirten THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelisine katkı sunmak için hazırlandıklarını ve kurumun borçlarının yapılandırılması için bankalarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) 2015 yılına kadar ilaçlama ve yangın söndürmede kullanılmış 11 adet M-18 A/B Dromader uçağını ve depoda bulunan formlu/formsuz malzemelerinin 13 Nisan günü satışının ihale edileceğini duyurulduğuna dikkat çeken THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, dün yapılması planlanan ihaleye seyahat yasağı ve piyasa şartları sebebiyle katılım olmaması nedeniyle ertelendiğini ifade etti.

Haber Aero’ya açıklamalarada bulunan Aşçı, uçakların tek tek satılması halinde uçak başına yaklaşık 150 bin dolarlık bir bedel beklediklerine dikkat çekti.

“CL-215 UÇAKLARI YANGIN SÖNDÜRMEYE DEVAM EDECEK”
Aynı zamanda geçen yıl gündeme gelen THK’nın yangın söndürmede etkin olarak kullandığı Bombardier CL-215 uçaklarının faaliyetlerine devam edeceğini kaydeden Aşçı, “Kanada’daki üretici şirketle görüşüldü, gerekli bakımlar yapıldı. 6 uçak için 7 yıl bakım ve yedek parça garantisi sağlandı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye’nin yangınla mücadelesine katkı sunmak için görüşmeler gerçekleştirildiğini vurgulayan Aşçı, ayrıca Güney yarım kürede de yangın uçaklarının kiralamasına yönelik çalışmaların da yapıldığını ifade etti.

THK önceki sene yaptığı açıklamada şirketin borçlarının 1.7 milyar TL olduğunu kamuoyuna duyurmuştu. Bu borçlarını azaltmak isteyen kurum geçtiğimiz günlerde bir çok taşınmaz malı ihale edeceğini Resmi Gazete‘den açıklamıştı. Aşçı, borç yapılandırılması için Odeabank ve diğer alacaklı bankalarla görüşemelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

THK orman yangınlarıyla mücadele için hazırlanıyor! ile ilgili etiketler Orman Yangını uçak Türk Hava Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.