THETA coin nedir? Nasıl alınır?

Kripto para piyasasındaki çeşitlilik ve hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede en çok araştırılan konular arasında THETA yer alıyor. Peki, THETA coin nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Theta (THETA) video akışını merkezi yapıdan kurtarmak ve sektör katılımcıları için daha verimli, uygun maliyetli ve adil hale getirmek olarak tanımlanıyor. Theta ağı, proof-of-stake (PoS) yapısına dayanıyor ve yüksek işlem hacminin güvenliğini sağlayabilmek için çok seviyeli bir Byzantine Fault Tolerance (BFT) konsensüs algoritması kullanıyor. Peki, THETA nedir? Detaylar haberimizde... 

THETA coin nedir? Nasıl alınır?

THETA NEDİR?

Theta (THETA), video akışı (stream) için tasarlanmış, blockchain destekli bir ağ olarak tanımlanabilir. Mart 2019'da kullanıma açılan Theta mainnet'i, kullanıcılar tarafından sağlanan bant genişliği ve bilgi işlem güçlerini eşler arası (P2P) platform üzerinde birleştiren merkeziyetsiz bir ağ şeklinde çalışıyor.

Theta, kendi yerel tokeni olan THETA ile katılımcılarına ağ içinde yönetim seçenekleri sunuyor. THETA tokeninin, önde gelen kripto para borsalarında farklı para birimlerine dönüştürmek de mümkün.

Geliştiricilerin ifadesine göre projenin asıl amacı, video akışı sektörünün mevcut halini kökten dönüştürmek. Halihazırda mevcut olan merkezileştirme, zayıf altyapı ve yüksek maliyetler, son kullanıcıların kötü bir deneyim elde etmeleri anlamına geliyor. İçerik oluşturucular da aynı şekilde son kullanıcılar ile aralarındaki engellerden dolayı daha az gelir elde ediyorlar.

Theta (THETA), kullanıcıların sahip oldukları bant genişliği ve bilgi işlem kaynaklarını paylaşabildiği, medya içerikleri için oluşturulmuş blockchain tabanlı bir ağdır.

THETA NASIL ALINIR?

Theta platformunun yerel tokeni olan THETA, önde gelen kripto para borsalarında rahatlıkla işleme konulabilir. Kullanımdaki işlem çiftleri arasında popüler kripto para birimleri, fiat (itibari) para birimleri ve stablecoin seçenekleri de bulunuyor.

Ekim 2020 itibarıyla, en yüksek hacimli işlem çiftleri BKEX ve Binance borsası üzerinde gerçekleşti. En çok tercih edilen işlem birimi ise popüler stablecoin Tether (USDT) oldu.

 

 

 

 

THETA coin nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler THETA coin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.