The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? FOX TV ekranlarında uzun süredir tanıtımları yayınlanan yemek yarışma programı The Taste Türkiye, 15 mayıs akşamı ilk bölümüyle izleyenlerin karşısına çıktı. Türkiye'nin en ünlü şeflerinin arasında bulunduğu jüri koltuğunda oturan Şemsa Denizsel'in hayatı araştırılmaya başlandı. İşte The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Merak edilen detaylar haberimizde...

The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Türkiye'nin en ünlü şeflerinin arasında bulunduğu jüri koltuğunda oturan Şemsa Denizsel'in hayatı araştırılmaya başlandı. FOX TV ekranlarında uzun süredir tanıtımları yayınlanan yemek yarışma programı The Taste Türkiye, 15 mayıs akşamı ilk bölümüyle izleyenlerin karşısına çıktı. İşte The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Merak edilen detaylar haberimizde...

The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Şemsa Denizsel Hakkında

İyi yemek ona aile geleneğinden bir miras. 19 yaşında eğitim için gittiği Londra’da mutfaklarda çalışmıştır. Ancak Türkiye’ye döndüğünde o günün şartlarında aşçılık yapması mümkün olmamıştır. Çeşitli basın kuruluşlarında ve reklam kampanyalarında fotoğraf stilisti olarak çalıştıktan sonra, 30 yaşında profesyonel mutfağa yeniden girmiştir.

 İstediği yemekleri pişirebilmenin ve o yemeğin hak ettiğini düşündüğü şekilde servis edilebilmesinin ancak kendi lokantasında olabileceğinin bilinciyle 20 Ocak 2000’de Kantin isimli lokantasını açmıştır. Yerli, yerel, mevsimsel malzemeyi odağına koymuştur ve “Yeni İstanbul Mutfağı” olarak tanımladığı yemekler pişirmiştir. En başından itibaren inandığı “gıda coğrafyanın bize sunduklarıyla mümkün” felsefesinin bugün de peşindedir. İstanbul gastronomisi için bir öncü oldu ve yurt dışında da Türkiye’nin Alice Waters’ı olarak tanınmıştır.

 

18 yıl sonra artık bir efsane olan lokantası Kantin’i kapatmıştır ve Kuzey Ege’de bir topluluk yaratma rüyasıyla Türkiye’den ve yurt dışından yeni nesillere el vereceği bir mutfak kurmuştur.

The Taste Türkiye Şemsa Denizsel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.