The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan The Taste Türkiye, ilk bölümüyle iddialı bir giriş yapıyor. İlk günden izleyicileri kendisine hayran bırakan yarışma programının şef koltuğunda oturan Rafet İnce dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ünlü şefin hayatı araştırılmaya başlandı. İşte The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Merak edilen detaylar haberimizde...

The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? İlk günden izleyicileri kendisine hayran bırakan yarışma programının şef koltuğunda oturan Rafet İnce dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ünlü şefin hayatı araştırılmaya başlandı. FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan The Taste Türkiye, ilk bölümüyle iddialı bir giriş yapıyor. İşte The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Merak edilen detaylar haberimizde...

The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Rafet İnce Hakkında

1981 Konya-Ereğli doğumlu olan Şef Rafet İnce, mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde başladı. Devlet tarafından aldığı bursla, “Le Cordon Blue College of Culinary Arts”ta ve “Toscan-Cascina”da F&B eğitimi görüp staj yaptı. Şu anda Avrupa’nın en iyi iş oteli seçilen Anadolu yakasının incisi Wyndham Grand Kalamış Hotel’in executive chef’i olarak görev yapmaktadır.

 Uluslararası aşçılık yarışmalarında ülkemize sayısız madalya kazandıran Rafet Şef, 2008 “IKA - Dünya Aşçılar Olimpiyatı”nda Türkiye’ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şeftir. “Türkiye Aşçılar Federasyonu” ilk resmi “Aşçılar Milli Takımı”nın da kurucusu olan şefimiz, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir. Turizm-otelcilik liseleri ve gastronomi eğitimi veren üniversitelerdeki seminer, konferans ve panellere hoca ve konuşmacı olarak katılmış ve ülke çapında ses getiren sosyal sorumluluk projelerine de öncülük etmiştir.

 Çeşitli ulusal TV kanalında yemek programları yapmıştır: Gülbence (TRT-1), Saba Tümer’le Lava Mutfağı (Show TV), Ramazan Sofrası (TRT-1), Zahide ile Yetiş Hayata (Show TV), Melek Baykal (Star TV), Pişir Yedir-Kazan (Kanal D), İyi Fikir (TRT 1)

 

“Chaîne des Rôtisseurs” üyesi olan Rafet Şef, Londra’da yayımlanan BBC Good Food dergisinin 2008 yılından beri şef editörlüğü yapmakta olup, “Wacs - Dünya Aşçılar Konfederasyonu”nun da uluslararası jürilik belgesine sahiptir. Dünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabı olan “CHEF“ kitabının yazarıdır. 2017’de yazarların oskarı olarak değerlendirilen “Gourmand world cookbook awards”da Türkiye adına en iyi yemek yazarı ödülünü almıştır.

The Taste Türkiye şefi Rafet İnce kimdir? Kaç yaşında? Nereli? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.