“The Shining” (Cinnet) filminde kullanılan balta rekor fiyata satıldı

Stanley Kubrick’in Stephen King’in aynı adlı romanından uyarladığı “Shining” filminde kullanılan balta, rekor fiyata alıcı buldu. İsmi açıklanmayan alıcı, baltayı Kolorado’da inşaatı süren “Stanley Film Center”a bağışladı.

“Shining” filminde kullanılan balta, GottaHaveRockAndRoll tarafından düzenlenen açık artırmada, 175 bin ABD dolarına satıldı. Aksesuar baltanın 60-90 000 ABD dolarına alıcı bulması bekleniyordu.


Balta, filmin en ünlü sahnelerinden birinde, Jack Nicholson’un canlandırdığı Jack Torrance tarafından kullanılmıştı.

“The Shining” (Cinnet) filminde kullanılan balta rekor fiyata satıldı

Daha önce de filmde kullanılan baltalardan birkaçı satışa çıkmış, köpükten olanı 57.600’e, tahta olanı ise 211.000 ABD dolarına alıcı bulmuştu.

“Stanley Film Center”, King’in romanına ilham olan Stanley Otel’in arazisi içinde bulunuyor. King, otelin 217 numaralı odasında kalmış ve otelden ilham alarak “Shining”i yazmıştı. Otelin ismi romanda “Overlook” olarak yer almıştı. Stanley Film Center, 2024’te hizmete açılacak.

 

“The Shining” (Cinnet) filminde kullanılan balta rekor fiyata satıldı ile ilgili etiketler Shining açık artırma balta cinnet filmi the Shining
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.