The Shape of Water filminin konusu ne?

The Shape of Water filminin konusu ne? 90. Oscar Ödülleri aday listesi belli oldu. Bu sene 90'ıncı kez düzenlenecek Akademi Ödülleri aday listesine Shape of Water damgasını vurdu. Tam 13 dalda aday olarak gösterilen film vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Onu, 8 dalda aday olan “Dunkirk” ile 7 dalda aday gösterilen “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” izledi.Vatandaşlarımz için Shape of Water hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Fatih Akın’ın Altın Küre ödülü kazanan “In The Fade” adlı filmi ise yabancı dilde en iyi film adayları arasına giremedi. Peki, Shape of Water'ın konusu ne? Kimler oynuyor? Suyun Sesi filminin fragmanını haberimizde bulabilirsiniz...Ne zaman vizyona girecek? Detaylar haberimizde...

Suyun Sesi filminin fragmanını haberimizde bulabilirsiniz...Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar Akademi Ödülleri'ne aday olan filmler dün resmen açıklandı. Vatandaşlarımız ise tam 13 dalda aday olarak gösterilen Shape of Water hakkında araştırma yapıyor. Filmin konusu ne? sorusu arama motorlarında sürekli aranıyor. Meryl Streep ise Hollywood’un Oscar adayları tarihine yine adını yazdırdı. Ünlü oyuncu bu yıl da “The Post” filmiyle en iyi kadın oyuncu dalında aday oldu. Peki, Shape of Water'ın konusu ne? Kimler oynuyor? Ne zaman vizyona girecek? Detaylar haberimizde... Vatandaşlarımız merak ettiği birçok sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz... Bilgiler ve detaylar haberimizde...

Shape_of_WaterAn_konusu_ne

THE SHAPE OF WATER FİLMİNİN KONUSU NE?

Soğuk savaş dönemi Amerika'da geçen hikayede, Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Elisa iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfeder ve suda hapsedilen insansı bir yaratığı acımasız deneyden kurtarmaya çalışırlar.
Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer yer alıyor.

Shape_of_WaterAn_konusu_ne12

FİLMİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER BULUNUYOR?

Sally Hawkins

Sally Cecilia Hawkins (doğum 27 Nisan 1976) İngiliz oyuncu. 2008 yapımı Happy-Go-Lucky filminde canlandırdığı Poppy karakteri ile En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre almıştır.

Vera Drake (2004) filmindeki Susan, BBC dizisi Fingersmith (2005) Sue Trinder, ve Persuasion (2007) filmindeki Anne rolleri diğer önemli rolleridir.

Octavia Spencer

Lenora Octavia Spencer (d. 25 Mayıs 1972) Amerikalı aktris ve yazar. Spencer'ın ilk oyunculuk deneyimi 1996 çıkışlı dram filmi Öldürme Zamanı ile gerçekleşmiştir.

Michael Shannon

Michael Corbett Shannon (d. 7 Ağustos 1974) ABD'li aktör ve müzisyen. Revolutionary Road filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oskarına aday gösterilmiştir.

Doug Jones

OSCAR ÖDÜLLERİ'NE ADAY OLAN FİLMLER BELLİ OLDU

Bu yıl 90’ıncı kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nde heyecan doruğa çıktı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Oscar adayları Samuel Goldwny Tiyatrosu’nda açıklandı. Akademi Başkanı John Bailey’in açılış konuşmasının ardından Tiffany Haddish ve Andy Serkis 24 dalda belirlenen adayları açıkladı.

Shape_of_WaterAn_konusu_ne4

OSCAR ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90'ıncı kmez düzenlenen Oscar Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Jimmy Kimmel'ın üstlendiği törende 13 dalda aday olan Shape Of Water (Suyun Sesi) en iyi film ve yönetmen de dahil dört dalda ödülü kazandı.

En iyi erkek oyuncu ödülü Gary Oldman'ın, en iyi kadın oyuncu ödülü de Frances McDormand'ın oldu.

Törenin sunucusu Jimmy Kimmell, açılışta Hollywood'da son aylara damgasını vuran cinsiyet eşitsizliğine ve taciz iddialarına yönelik bir konuşma yaptı. Aynı ajans tarafından temsil edilseler bile kadın ve erkek oyuncular arasındaki kazanç eşitsizliğinin de altını çizdi.

Kimmell, konuşmasında geçen yıl yaşanan skandala da gönderme yaparak "Bir daha öyle bir şey yaşamak istemeyiz" diye konuştu. Geçen yıl Oscar töreninde sahneye birlikte çıkan Faye Dunaway ve Warren Beatty, ellerinde tuttukları zarftan çıkan kağıda bakarak En İy Film Ödülü'nü La La Land'in kazandığını açıklamıştı. Ancak sonradan Jordan Horowitz, bir yanlışlık olduğunu, ödülün sahibinin Moonlight olduğunu söylemişti. O sırada salonda büyük bir şok yaşanmıştı. Bu yanlış anons da Oscar tarihine büyük bir skandal olarak geçmişti.

Törende en iyi film ödülünü, bir yanlışlık sonucu geçen yılki skandal sunumu yapan ikili Warren Beatty ile Faye Dunaway açıkladı. Beatty, zarfı açmadan önce geçen yılki talihsizliğe de gönderme yaptı.

İşte 90'ıncı Oscar ödüllerinde en iyiler:

En İyi Film: The Shape of Water

En İyi Yönetmen: Guillermo del Toro (The Shape of Water)

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

STREEP YINE ADAY

“Shape of Water”, 13 dalda aday gösterilerek rekora imza attı. Onu, 8 dalda aday olan “Dunkirk” ile 7 dalda aday gösterilen “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” izledi. Meryl Streep ise Hollywood’un Oscar adayları tarihine yine adını yazdırdı. Ünlü oyuncu bu yıl da “The Post” filmiyle en iyi kadın oyuncu dalında aday oldu. Bu ünlü oyuncunun 21’inci adaylığı. Fatih Akın’ın Altın Küre ödülü kazanan “In The Fade” adlı filmi ise yabancı dilde en iyi film adayları arasına giremedi.

EN İYİ FİLM

Call Me by Your Name
Darkest Hour
Dunkirk
Get Out
Lady Bird
Phantom Thread
The Post
The Shape of Water
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

EN İYİ YÖNETMEN

Christopher Nolan - Dunkirk
Jordan Peele - Get Out
Greta Gerwig - Lady Bird
Paul Thomas Anderson - Phanton Thread
Guillermo Del Toro - The Shape of Water

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Timothée Chalamet - Call Me by Your Name
Daniel Day-Lewis - Phanton Thread
Daniel Kaluuya - Get Out
Gary Oldman - Darkest Hour
Denzel Washington - Roman J. Israel, Esq.

EN İYİ KADIN OYUNCU

Sally Mawkins - The Shape of Water
Frances Mcdormand - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Margot Robbie - I, Tonya
Saoirse Ronan - Lady Bird
Meryl Streep - The Post

EN İYİ GÖRSEL EFEKT

Blade Runner 2049
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Kong: Skull Island
Star Wars: The Last Jedi
War for the Planet of the Apes

Shape_of_WaterAn_konusu_nesss

OSCAR AKADEMİ ÖDÜLLERİ

Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır.

Akademi ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından verilir. 2007'den itibaren oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 1311 üye sayısı ile oyuncular bu üyelerin yaklaşık %22'lik bir kısmını oluştururlar.

88. Akademi Ödülleri töreni 28 Şubat 2016'da Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlendi. 89. Akademi Ödülleri töreni ise 26 Şubat 2017'de yine Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecektir.

OSCAR İSMİ VE HEYKELCİK

Ödülün orijinal ismi Academy Award of Merit idi. Ödüle neden Oscar dendiğini tam bilinmemekle birlikte hakkında pek çok söylenti vardır. Bir söylentiye göre Bette Davis'in heykelciği ilk kocası Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirmesi sonucunda, başka bir söylentiye göre ise Akademi'nin kütüphanesinde görevli Margaret Herrick'in heykelciği amcası Oscar'a benzetmesi ile ödülün adı Oscar olarak kaldı. Akademi, Oscar ismini 1939 yılına kadar resmi olarak kullanmamıştır.

Oscar ödül heykelciğini Metro Goldwyn Mayer'in sanat yönetmeni Cedric Gibbons tasarladı. Cedric Gibbons, o anda beş parçalı bir film makarası üstünde elinde kılıcıyla dikilen bir şövalye taslağını çizdi. Bu film makarasının beş halkası oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil eder.[2]George Stanley heykeli son haline getirdi. Heykelcik 34 santim yüksekliğinde, 3,85 kilo ağırlığında ve 24 ayar altınla kaplıdır.

Oscar heykelciğini kazananlar bu ödülü satamazlar. Eğer ödülden kurtulmak istiyorlarsa ancak Akademi'ye 1 dolar karşılığında satabilirler.

AKADEMİ ÜYELİĞİ

Bütün üyeler akademiye katılmak üzere öncelikle bir davet alırlar. Üyelik Board of Governors tarafından verilir. Üyelik için sinema alanında seçkin bir kariyere sahip olmak ön koşuldur. Genellikle bir akademi ödülünü kazanmak, akademiye katılmak için bir davetle sonuçlanmasına rağmen, üyelik otomatik değildir.

Yeni üyelik teklifleri yıldan yıla düşünülür. Akademi, 2007 itibarıyla oy verecek 5830 üyeye sahiptir. Akademi üyeliği, sinema filmlerinde farklı disiplinleri temsil etmek için 15 dala bölünmüştür. Bunlar; oyuncular, yönetmenler, sinematograflar, sanat yonetmenleri, film editorleri, müzik, yapımcılar, halkla iliskiler, kısa filmler ve animasyon, ses, gorsel efektler, yazarlar, belgeseller.

The Shape of Water filminin konusu ne? ile ilgili etiketler suyun sesi shape of water filmin konusu ne kimler oynuyor
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.