The Economist, Biden'ın 'başarılı' Afganistan tahliyesini resmetti!

ABD'nin acele şekilde aldığı çekilme kararı sonrası Afganistan'dan tahliyeler sürerken; ülkede dünya tarihine geçen ve önümüzdeki yıllarda üzerine çalışılacak, üniversitelerde okutulacak günler yaşanıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın hatalı planı yüzünden Afganistan, kaosun pençesinde. Biden ise 'Afganistan'da hedeflerine ulaştığını' ve 'tahliye sürecinin başarılı' olduğunu iddia etmeye devam etti. Bu sıralarda Afgan siviller, Taliban'dan kaçabilmek için uçakların kanatlarından düşerek can verdi.

Afganistan'ın, ABD'nin ardından şimdi de Taliban tarafından işgale uğramasının şok dalgaları tüm dünyada hissedilirken, ABD Başkanı Joe Biden, herhangi bir konuda pişmanlık duymuyor. 

THE ECONOMIST BİDEN'IN ÇÖKÜŞÜNÜ YAZDI

1800'lerde kurulan Londra merkezli haftalık siyasi analiz dergisi The Economist, bu haftaki kapağında; Kabil Havalimanında ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri kargo uçaklarının kanatlarına tutunan ve uçakla birlikte kalkış gerçekleştirdikten sonra düşerek yeryüzüne çakılan insanların ölmeden hemen önceki resimlerini kullandı. 

The Economist, Biden'ın 'başarılı' Afganistan tahliyesini resmetti!

The Economist, ayrıca, kapaktaki bu resimlerin hemen üzerine 'Biden's Debacle' (Biden'ın Fiyaskosu) yazısını koydu. 

BIDEN'IN BAŞARILI(!) TAHLİYESİ ALAY KONUSU OLDU

Üstelik, içeride yer alan 'Uncle Joe Did Not Know Best' (Joe Amca En İyisini Bilmedi) isimli makalede, Biden'ın ABD'yi ve Afganları zor durumda bırakarak bir fiyaskoya sebep olduğunun karikatürüne yer verildi. 

Karikatürde üzerinde 'Afghan Mission' (Afganistan Görevi) yazan bir ABD askeri uçağı, Biden'ın yönlendirmelerine göre gittiği için burun üstü çakılmış ve içindeki pilotun da şaşkınlığa uğramış bir yüz ifadesi ile çizildiği görüldü.

The Economist, Biden'ın 'başarılı' Afganistan tahliyesini resmetti! - Resim : 2

The Economist, Biden'ın 'başarılı' Afganistan tahliyesini resmetti! ile ilgili etiketler Afganistan tahliye the economist economist biden Kapak karikatür fiyasko
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.