TGDF üyeleri ile görüşen Bakan Nebati'den #KazananTürkiye kampanyasına destek çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu üyeleri ile görüştü. Bakan Nebati, “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyasıyla fiyat istikrarının sağlanacağına inandıklarını, üreticilerden de bu kampanyaya destek beklediklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Demir Şarman ve TGDF üyesi derneklerin başkanları ile İstanbul’da bir araya geldi.

Görüşmede son dönemde ülke gündeminde önemli yer bulan gıda fiyatları ve yeni uygulamaya giren KDV indirimi konuşuldu. Toplantıya Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Demir Şarman ve TGDF üyesi ASÜD (Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği), BESD-BİR (Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği), BYSD (Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği), ETBİR (Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği), MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği), ORGÜDER (Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği), SALKONDER (Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği), SETBİR (Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği), SUDER (Ambalajlı Su Üreticileri Derneği) ve TMSD (Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği) derneklerinin başkanlarından oluşan bir heyet katıldı.

TGDF üyeleri ile görüşen Bakan Nebati'den #KazananTürkiye kampanyasına destek çağrısı

BAKAN NEBATİ'DEN #KAZANANTÜRKİYE KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Toplantının açılışında konuşan Bakan Nebati, “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyasıyla fiyat istikrarının sağlanacağına inandıklarını, üreticilerden de bu kampanyaya destek beklediklerini ifade etti.

TGDF BAŞKANI ŞARMAN: ÖNCELİĞİMİZ GIDA GÜVENLİĞİ VE ARZ-TALEP DENGESİ"

Gündemdeki gıda fiyatları ile KDV indiriminin değerlendirildiği görüşmede TGDF Başkanı Şarman, gıda ve içecek sektörünün büyük bir özveriyle gıda tedarik zincirini ayakta tutmaya çalıştığını, rafları boş bırakmadığını söyledi.

Girdi maliyetlerinde kaydedilen küresel fiyat artışlarının ulusal ölçekte de etkili olduğunu belirten Şarman, sektörün kısa, orta ve uzun vadede arz-talep dengesini ve gıda güvenliğini koruyabilmek adına ciddi bir mücadelenin içinde olduğunu belirtti.

KDV İNDİRİMİ


KDV indirimi konusuna da değinen Şarman sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel gıda ürünlerinde %8 olan KDV oranının %1’e indirilmesi, tüketiciye de üreticiye de nefes olmuştur. Hükümetin attığı bu adıma başta üyelerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın da yürekten destek verdiğini görmekten son derece mutluyuz. Sektörün KDV konusunda yaşadığı diğer yapısal sorunların çözümünün de gıda güvencesi ve fiyat istikrarının sağlanması noktasında hem sektöre, hem de tüketicilerimize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu noktada ambalaj ve enerji kalemleri başta olmak üzere tüm girdilerde KDV oranlarının düşürülmesinin ve zincirin farklı halkalarında farklı KDV uygulamalarından vazgeçilmesinin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz.”

 

TGDF üyeleri ile görüşen Bakan Nebati'den #KazananTürkiye kampanyasına destek çağrısı ile ilgili etiketler Gıda nureddin nebati türkiye gıda ve içecek sanayii dernekleri federasyonu tgdf kdv indirimi kazanan Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.