TGC yalan habere ''Yılın Haberi'' ödülü verdi...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti büyük bir skandala imza atarak yalan habere Yılın Haberi ödülünü verdi.

13 Ekim 2017 tarihinde Hürriyet gazetesinin sürmanşetinden verilen 'Hasbahçe'ye imar' haberi Topkapı Sarayı'nın bir bölümünün imara açılacağını iddia ediyordu.

Haberin yayınlanmasından bir süre sonra ise Kültür Bakanlığı bu haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise büyük bir skandala imza atarak, bakanlık tarafından yalanlanan habere Yılın Haberi Ödülü'nü verdi.

yalan_haber

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bakanlık tarafından haberin yalanlandığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

"Söz konusu haberin Tarihi Yarımada'nın yapılaşmaya ve imara açılmak istendiği algısını oluşturarak kamuoyunu yanıltmayı hedeflediği açıktır. Bütünüyle spekülasyondan ibaret bu haberin aksine Bakanlığımız, Sur-u Sultani'nin yeniden ihyasına ilişkin çok kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Ahırkapı Feneri ile Sepetçiler Kasrı arasındaki alanın imara açılması ya da burada yeni yapılaşmaya izin verilmesi söz konusu değildir. Bilinmelidir ki bir dünya mirası olan Topkapı Sarayı'na ve çevresindeki tarihi dokuya zarar verilmesine asla müsaade edilmeyecektir. Bu maksatlı haberi ve yapılan açıklamaları kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

TGC yalan habere ''Yılın Haberi'' ödülü verdi... ile ilgili etiketler Hürriyet tgc yalan haber yılın haberi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.