TGC Gediz Fırkateyni Libya'ya gitti

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri'nin Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden TCG Gediz Fırkateyninin 'acil' olarak Libya'ya sevk edildiğini duyurdu. Gediz'in sevk edilme nedeni ise Libya açıklarında batan iki kaçak göçmen teknesiydi. Hızla verilen koordinatlara giden GEDİZ, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. MSB'den yapılan paylaşımda Gediz'in gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmalarına da yer verildi.

Libya açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan 2 tekne battı. Homs ve Surman açıklarında meydana gelen kazalarda yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti.

Ölenler arasında 6 aylık bir bebek de vardı.

Buz gibi suda mahsur kalanların yardımına, ilk olarak İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms koştu. Open Arms'a ait tekneler göçmenleri kurtarmak için büyük çaba gösterdi. Ancak Open Arms'ın çabası sadece 47 kişinin kurtarılmasına yetti.

TCG GEDİZ BÖLGEDE

Facia haber alınır alınmaz TCG GEDİZ Fırkateyni de hızla bölgeye sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TCG GEDİZ Fırkateyni'nin, Libya açıklarında lastik botta ve çevresinde acil yardıma ihtiyaç duyan çok fazla göçmen olduğu bilgisi alınması üzerine süratle olay yerine intikal ettiği ifade edildi.

Fırkateynin arama-kurtarma faaliyetine katkı sağladığı belirtilen açıklamada, kurtarma faaliyetine dair görüntülere de yer verildi.

TGC Gediz Fırkateyni Libya'ya gitti ile ilgili etiketler Deniz Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı Libya göçmen msb TCG GEDİZ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.