TFF'de gergin toplantı... Şenol Güneş, EURO 2020 raporunu yönetim kuruluna sundu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten EURO 2020 hezimetinin savunmasını istedi. Raporu okuyan Özdemir, Türk halkının Avrupa Şampiyonası’ndaki beklentilerini karşılayamadıklarını ve yönetim kurulu olarak bir öz eleştiri yapmaları gerektiğini ifade etti. Sonuç olarak Güneş görevine devam ediyor. İşte detaylar...

EURO 2020'de 24 takım arasında 24. olan A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, neden böyle olduğunu Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine rapor olarak sundu. İtalya, Galler ve İsviçre'nin bulunduğu grubu -7 puanla tamamlayan ve oynadığı ruhsuz futbolla beklentilerin çok altında kalan Ay-Yıldızlılar'da Güneş, yine istifa etmedi.

Bakü'de oynanan ve İsviçre'nin 3-1 kazandığı maçın basın toplantısında Türk medyası Güneş'e istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sormuştu. Yılda 3.2 milyon euro kazanan tecrübeli çalıştırıcı da "hesabı size değil TFF yönetimine veririm" demişti. Güneş, dün, hazırladığı EURO 2020 raporunu TFF yönetimine sundu. Kendi deyimiyle hesabını verdi..

HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK ASLINDA!

Hürriyet'in spor müdürü Mehmet Arslan'ın aktardığına göre Güneş, toplantıda şunları söyledi:

- Son 3 maçımızı çok kötü oynadık. Bunu biz de beklemiyorduk. Ne ben ne de futbolcu arkadaşlarım bu kötü oyunun nedenini çözemedik

- Yaptıklarımız doğru şeylerdi. Ama çözemediğimiz bu nedenlerden dolayı başarısız olduk.

- Türkiye turnuvanın en genç takımıydı. Ve böyle bir turnuvada ilk kez oynayan bir takımdı.

- Bunu bir mazeret olarak sunmuyorum. Sorumluluk tamamen benim.

- Bizim iki hedefimiz vardı. Biri Avrupa Şampiyonası’na diğeri Dünya Kupası’na gitmek. Birinci hedefimizi gerçekleştirdik.

SOYDAN: BİZİ BU TAKIM VE BU HOCA BU NOKTAYA GETİRDİ

Özdemir mektubu okuduktan sonra A Milli Takım Sorumlusu Selim Soydan’a söz verdi:

- Selim Bey, siz ne diyorsunuz?

- Soydan, şampiyonadaki sonuçların herkes gibi Milli Takım’ı çok üzdüğünü ama Şenol Güneş’in de ifade ettiği gibi EURO 2020’ye gitme hedefine ulaştıklarını söyledi ve sözlerini “Unutmayın ki bu takım ve bu hoca bizi buraya getirdi. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÇARESİZ KALDIK, MAHKUM OYNADIK, KORKTUK

Mehmet Arslan'ın aktardığına göre en sert eleştiri Hamit Altıntop'tan geldi. Şenol Güneş ve Selim Soydan'ın ardından Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyelerine dönerek bu konuda söz almak isteyen var mı diye sordu? Hamit Altıntop, İsmail Erdem, Nuri Akın ve Alkın Kalkavan söz aldılar.

Kalkavan, Milli Takım kampının uzun bir kamp olduğunu ve verimli geçmediğinin altını çizdi. Altıntop ise "Çaresiz kaldık, mahkum oynadık, korktuk" dedi. Altıntop'un bu sözleri üzerine söz alan Selim Soydan şunları söyledi: "Hiçbir futbolcu ‘Kötü oynayacağım’ diye sahaya çıkmaz. Bu futbolun kanunudur ve futbol oynayanlar iyi bilir. Ama her maçın da ayrı bir havası vardır. Başarısızlığı ben de kabulleniyorum. Ama bizi bu oyuncular buraya getirdi. Benim düşüncem bu."

İSTİFA YOK, HEDEF DÜNYA KUPASI

Tüm konuşmaları sakince dinleyen Nihat Özdemir toplantıya son noktayı koydu: "Evet iki hedefimiz vardı. Birincisi gerçekleşti. Ama kabul edelim ki son 3 maçı çok kötü oynadık. Milli Takım’ın elemelerdeki başarısı çıtayı çok yükseltti. Bu beklentiye ne yazık ki cevap alamadık. Hepimiz çok üzüldük. Şimdi 1 ay sonra Dünya Kupası elemeleri başlayacak. Bugünden itibaren Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na katılması ve orada başarılı olması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bunun için çalışacağız ve Türk halkının hak ettiği, özlediği başarılı bir Milli Takım’ı onlara izlettireceğiz."

HÜRRİYET'İN ŞENOL GÜNEŞ HABERİ

TFF'de gergin toplantı... Şenol Güneş, EURO 2020 raporunu yönetim kuruluna sundu

BAŞARILI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Güneş, İsviçre maçının ardından şunları söylemişti:

"Futbolda maçlar geçmişte kalır. Geçmiş başarıları bugüne taşıyamayız. Geçmiş başarıların bir anlamı yok. Bugünü iyi yaşamak lazımdı. Grupta başarılı olduk ama burada eleştiri alıyoruz. Burada takılıp kalmamalıyız aynı şekilde. Geleceğe bakmalıyız..

Başımızı eğmemek, güçlenmek gerekiyor. Bu turnuvada yeteneklerimizi gösteremedik. Türk milletinin beklentisine cevap veremedik, altında ezildik. Oyuncular da kendi adlarına ellerinden geleni yapamadı."

Bir gazetecinin "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna sinirlenen Güneş, "Şu anki düşüncem istifa etmek değil, buradan bir an önce çıkmak. Bunun verilecek bir hesabı varsa size değil yönetime verilir!" şeklinde cevap vermişti.

TFF'de gergin toplantı... Şenol Güneş, EURO 2020 raporunu yönetim kuruluna sundu ile ilgili etiketler Şenol Güneş Hamit Altıntop Nihat Özdemir EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.