Süper Lig'de yabancı sayısı 16'ya yükseltildi

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'nin ortak kararı olan yabancı sayısındaki artışı kabul ettiklerini açıkladı. Özdemir, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2. yarıda uygulanmak üzere, 14 yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. Maç kadrosunda 14 yabancı olabilecektir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat ÖzdemirKulüpler Birliği'nin 16 yabancı talebinin kabul edildiğini açıkladı. Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bir araya gelen taraflar, toplantı çıkışı açıklama yaptı. Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa eden Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'le birlikte kameraların karşısına geçen Özdemir  "Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2. yarıda uygulanmak üzere, 14 yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. Maç kadrosunda 14 yabancı olabilecek. Bir defalığa mahsus..." dedi.

Futbol kamuoyu bir süredir yabancı sayısına getirilecek sınırlamayı tartışıyordu. Nihat Özdemir'in yanı sıra A Milli Takım teknik direktörü de sınırsız yabancı kuralının kalkmasını savunmuş ve 14 yabancı sınırı getirilmişti. Sayının daha da düşmesi beklenirken "Bir defalığına mahsus" olmak üzere sayı 16'ya yükseltildi. Kulüpler Birliği'nden gelen talebin ana gerekçesi ise pandemi şartları...

Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle: 

"Kulüpler Birliği Vakfı'nın bizden çok istediği konuların başında, kulüplerimizin elinde bulunan, 14 yabancının üstündeki yabancıları satamadıkları, önemli para ödemelerinden dolayı ettikleri zararları anlattılar. Bu oyuncuların FIFA'ya gitmesi durumunda kulüplerimizin önemli derecede tazminat ödeyeceklerini ifade ettiler. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2. yarıda uygulanmak üzere, 14 yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık.

Gerçekten çok sıkıştırılmış bir lig takvimi yaşıyoruz. Pazar, çarşamba, pazar yaşanan maçlar, Türkiye Kupası, bazı takımların Avrupa'da oynadığı maçlar, 16 Mayıs'ta tüm liglerin bitecek olmasından dolayı sıkı bir maç trafiği olduğu herkesin bilgisi dahilindedir. Bu yüzden takım listelerinin 30'dan 35'e çıkması, 2000'den bu yana doğan futbolcularımızı oynatarak tamamlamak futbol federasyonunun birinci görevidir."

Özdemir yayıncı kuruluşla ilgili ise “Bugün itibarıyla herhangi bir sorunumuz yoktur. 2020-2021 sezonu için sözleşmemizi yaptık. Tüm ödemelerini de yapmışlardır. Bundan sonra da ne zaman ödeme yapacakları bellidir. Bir sorun yok şu anda” şeklinde konuştu.

SEPİL: PANDEMİ YARDIMI ALMIŞ OLDUK

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanının 28 Ocak'ta belirleneceğini açıklayan Sepil ise konu hakkında şunları söyledi: "Bugün yaptığımız görüşmelerin önemli bir bölümü futbolun ekonomisinin yaşadığı zorluklarla ilgiliydi. TFF’den istediğimiz yardımlardı. Bununla ilgili detaylı konuştuk. Şu an pandemiden dolayı birçok sektör ciddi yardım alıyor ama futbol sektörü henüz bu yardım alamadı, bunu tartıştık. Nihat başkan her türlü yardımı yapacağını, görüşmeleri yapacağını söyledi. Bu bizim için önemliydi. Yine pandemi koşullarının yarattığı oyuncuların sakatlanması, maçların yoğunluğu gibi nedenleri de ilettik ve yabancı oyuncu sayısının artı 2 olarak sadece bu sezona uygulanması ile ilgili bir talepte bulunduk. Toplantıda karar alındı 16 yabancıyla oynanmasıyla ilgili. Şu an futbolun işleyişi içinde olan birtakım endişelerimizi söyledik, bununla ilgili eminim notlarını almıştır. Bundan sonra yapılacak çalışmalara da ışık tutmasını rica ettik.” 

Süper Lig'de yabancı sayısı 16'ya yükseltildi ile ilgili etiketler TFF Nihat Özdemir Kulüpler Birliği mehmet sepil
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.