TFF'den Beşiktaş'a yanıt: Harcama limitlerinde şüpheye mahal yok

Beşiktaş Kulübü, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ara transferde limitler ölçüsünde transferler yaptığına inanmak istediklerini söyleyerek TFF'ye Sarı-Kırmızılılar'ın Erencan'ı Eyüpspor'a satmasına gönderde bulunmuştu. TFF bugün yaptığı açıklamayla ara transfer döneminde yapılan transferlerin, Kulüp Lisans Kurulu tarafından incelendiğini ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde gerekli takibin yapıldığını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig kulüplerinin ara transfer döneminde toplam 288 milyon lira harcadığını, kulüp başına ortalama 13.7 milyon TL transfer harcaması yapıldığını açıkladı.

Dün akşam Beşiktaş kulübü bir paylaşım yaparak, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın harcama limitlerini aştığı imasında bulunmuştu. Siyah-Beyazlılar'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun en temel görevi, kurullarınca belirlenmiş olan ilke ve kurallara göre kulüplerin sportif ve ticari faaliyetlerini yapıp yapmadığını denetlemek ve kurallara uymayan kulüpler hakkında gerekli işlemleri yapmaktır. Süper Lig’de yer alan tüm kulüplerin TFF'nin belirlemiş olduğu limitler ölçüsünde transfer çalışmalarını yürüttüklerine inanmak istiyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Galatasaray'ın genç oyuncusu Erencan Yardımcı'nın 4.2 milyon TL'ye 2. Lig kulübü Eyüpspor'a gönderilmesi, Eyüpspor yöneticilerinin Galatasaray'ın sponsoru olan firmayla iş ortaklığının olmasını gibi konular üzerine bir kampanya başlatan Beşiktaş taraftarları ise 12 saat içinde UEFA'ya tam 1 milyon tweet atarak şüphelerini dile getirmişti. 

#UefaTurkishFootballCheckOver (UEFA, Türk futbolunu kontrol et) etiketiyle yapılan paylaşımların ardından bugün TFF'den "limit aşımı yok" açıklaması geldi.

HARCAMA LİMİTLERİ AŞILMADI

Kulüplerin sezon boyunca harcayabilecekleri tutarların talimatta belirtilen yöntemlerle kamuoyuna duyurulduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Kulüplerimiz her takıma aynı yöntem ve sistem uygulanmasıyla belirlenen limitler çerçevesinde transfer çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Kulüplerin, Takım Harcama Limitlerini aşan futbolcu sözleşmelerinin tescili talimat hükümlerine göre mümkün değildir.  

Yapılan tüm transferler Kulüp Lisans Kurulu tarafından incelenmekte, şüpheye yer bırakmayacak şekilde gerekli takip yapılarak ilgili işlemler uygulanmaktadır. Dolayısıyla kamuoyu nezdinde süreci tartışmalı hale getiren açıklamalar ve yorumların Türk futboluna bir katkısı yoktur. Kulüplerimizin de bu görev ve sorumlulukla hareket edeceklerine inancımız tamdır. Federasyonumuz kararlılıkla Takım Harcama Limitlerini tüm kulüplerimizi mali disipline kavuşturmak amacıyla uygulamaya devam edecektir." 

TFF'den Beşiktaş'a yanıt: Harcama limitlerinde şüpheye mahal yok ile ilgili etiketler Beşiktaş TFF Erencan Yardımcı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.