"TFF, Ceferin'e yakınlığıyla istediğini aldı!"

Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, UEFA'nın İstanbul'un 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne yapacağı ev sahipliğini, 2021 sezonuna erteleme kararını SuperHaber'e değerlendirdi.

UEFA Yönetim Kurulu toplantısında Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilişkin konular değerlendirildi. Toplantıda, İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin tarihi, formatı ve lokasyonu hakkında nihai karar verildi. İstanbul'un 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği, 2021 sezonuna ertelendi.

SPOR BAKANI VE TFF BAŞKANI'NDAN ORTAK AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir konuya ilişkin ortak basın topantısı düzenledi.

''SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI''

Bakan Kasapoğlu şöyle konuştu:

''Bu yıl insanlık olarak salgına karşı verilen mücadele, ülkemizin sağlı altyapısı ve mücadelesini dünya izledi. Bu salgın sebebiyle mayıs ayında olacak final ertelendi. Ülkemizin ev sahipliği konusunu UEFA tekrar masaya yatırdı. Biz İstanbul'umuzun tarihi ve kültürel mirasını bir şölene dönüştürmek amacındaydık. Bu finalin seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı. TFF Başkanımız ve yönetimine bu konudaki çalışmaları için teşekkür ediyorum. UEFA Başkanı Ceferin ve ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek yıl bu finali en iyi şekilde düzenleyeceğimizden kimsenin şüphesi olması. Büyük izler bırakacak bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız."

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları;

'SEYİRCİLİ OLARAK 2021'DE FİNALİ OYNATACAĞIZ'

''UEFA'nın, futbolun paydaşlarını dinleyip en güzel kararı aldıkları için Ceferin'e TFF adına teşekkür ediyorum. 2005 yılında rüya gibi bir finale ev sahipliği yaptık. 2021 yılında inşallah seyircili olarak Şampiyonlar Ligi finaline Atatürk Olimpiyat Stadımız ev sahipliği yapacaktır.

Salgın planlarımızı yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi. Futbola 3 ay ara verilmesi sonucunda UEFA ile görüşüp bu seneki hakkımızdan vazgeçip finali 2021 yılında İstanbul'da seyircili oynatmak için talepte bulunduk. Servet Yardımcı'nın çabalarıyla UEFA bugün yaptığı toplantıyla talebimizi olumlu olarak değerlendirmiştir.''

UĞUR KARAKULLUKÇU: TÜRKİYE, CEFERİN'E YAKINLIĞIYLA İSTEDİĞİNİ ALDI

UEFA'nın aldığı kararı SuperHaber'e değerlendiren spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, "Bu tamamıyla Türkiye'nin lehine bir karar. Türkiye, Ceferin'e yaknlığıyla istediğini aldı. Finali seyircili olarak oynatmak çok olumlu bir karar" diye konuştu.

Uğur Karakullukçu'nun SuperHaber'e özel açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 



"TFF, Ceferin'e yakınlığıyla istediğini aldı!" ile ilgili etiketler UEFA TFF Nihat Özdemir Mehmet Muharrem Kasapoğlu uğur karakullukçu Ceferin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.