TFF Başkanı Nihat Özdemir'den Süper Lig ve 1. Lig’in yeni yayın ihalesi öncesi açıklamalar...

Süper Lig ve 1. Lig’in yeni yayın ihalesi için kurulan komisyon toplandı. Komisyona başkanlık yapan Nihat Özdemir, ihale öncesinde birçok Avrupa modelini incelediklerini ifade ederken, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu da kulüplerin gelirlerinin yüzde 80’inin yayın hakkından geldiğine dikkat çekti.

Süper Lig ve 1. Lig’in yeni yayın ihalesi için kurulan komisyon toplandı.

Türkiye Futbol Federsyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen komisyonda, ihale komisyonuna başkanlık yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Kadir Kardaş ve Erhan Kamışlı, Kulüpler Birliği İhale Komisyonu’nda yer alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil hazır bulundu. Bu isimlerin yanı sıra Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu da komisyona katılım sağladı.

ÖZDEMİR: “BİRÇOK AVRUPA MODELİNİ İNCELEDİK”

İhale komisyonunun görüşmelere başlamasından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Nihat Özdemir, şunları söyledi:

"Ticari değeri en yüksek seviyeye çıkarmak hedefiyle yola çıktık. Türk futbolu için en iyi rakamı oluşturmak istiyorduk. Futbol ailesi olarak birlik ve berberlik içinde ortak çaba gösterdik. Özellikle Kulüpler Birliği Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve komisyonda yer alan başkanlarımız Ali Koç, Burak Elmas, Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Sepil’e teşekkür ederim, Komisyondaki mesai arkadaşlarıma, katkı veren diğer başkan ve yöneticilere de teşekkürlerimi sunarım. İhaleyle ilgili şartname hazırlanırken kulüplerimizin görüş ve önerileri çok önemliydi. Komisyonumuzda yer alan 4 kulüp başkanımızın da katılımıyla uyum içinde birçok toplantı yaptık ve konuları istişare ettik."

"Komisyonumuz danışman olarak 6-7 aday arasından IMG medyayı seçti ve kendilerinden de destek aldı. Sizlerin de önerileriyle bütün dünyadaki modelleri inceledik. Gelişen teknolojiyi de baz alarak yeni ürünler ve farklı paketler üzerinde de odaklandık. Titiz araştırmalarımızın ardından Avrupa’da birçok ligde gereçli olan modellerden hareketle, bol seçenekler sunan, çoklu paket sistemi sunan özel bir şartnameyi de hazırladık."

YAYIN İHALESİNE KİMLER KATILDI?

İhalenin özel ve kamu dahil herkese açıldığını söyleyen Özdemir, “Şartnamemizi de hazırlarken ve ihale çalışmalarını sürdürürken danışmanımız IMG ve sizlerin görüşleri doğrultusunda birçok noktaya özen gösterdik. Son teklif tarihini de bugün olarak belirlemiştik. Bugün itibarıyla tarih ve saat noktalanmıştır. 36’sı yurt dışından 46 firma şartnameyi incelemek için almıştı. Türk futboluna katkı sağlamak isteyen ve ihaleye talip olan yerli, yabancı tüm seçkin kuruluşlara teşekkür ediyorum. Komisyon olarak bu teklifleri noter huzurunda açarak değerlendirmemizi yapacağız ve inşallah en iyi teklifi yaparak kazanan yayıncımızla ya da yayıncılarımızla yola devam edeceğiz. Umuyorum ki bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini en iyi şekilde alacağız. Tekrar tüm komisyon üyelerimize, komisyonumuza danışmanlık yapan IMG Medya’ya, ihale tekliflerini temsil alan Deloitte Türkiye’ye, şartname hazırlanması sürecinde büyük emek veren profesyonellerimize teşekkür ediyorum. İhalenin en iyi teklifle bir an önce sonuçlanmasını ve Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'den Süper Lig ve 1. Lig’in yeni yayın ihalesi öncesi açıklamalar... ile ilgili etiketler Nihat Özdemir TFF yayın ihalesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.