'Siyasi olarak ağır uygulamalara maruz kaldı, Mesut'u futboldan uzaklaştırdılar'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferini değerlendirdi. Yıldız futbolcunun siyasi sebepler nedenlerle ağır uygulamalara maruz kaldığını belirten Özdemir, ''Bu kadar yetenekli bir futbolcu uzun süre futboldan uzaklaştırıldı'' ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu. 

Burada kendisine yöneltilen Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi hakkındaki sorulara yanıt veren TFF Başkanı, yıldız futbolcunun siyasi sebepler nedeniyle futboldan uzaklaştırıldığını ifade etti.

Özil transferinin büyük bir transfer olduğunu söyleyen Özdemir, "Mesut'a siyasi sebeplerden dolayı ağır uygulamalarda bulunuldu, bu kadar yetenekli bir futbolcu uzun süre futboldan uzaklaştırıldı" dedi.

Kalçık'ın Özdemir röportajının ilgili kısmı şöyle;

''Mesut Özil, FB kadrosuna katıldı...

Bu, çok büyük bir transfer. Sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da yankı uyandırdı.

Ligimizin marka değeri açısından, dünyaca ünlü bir futbolcunun burada forma giyecek olması futbolumuza katkı sağlayacak. Mesut'a, siyasi sebeplerden dolayı ağır uygulamalarda bulunuldu. Milli takıma alınmadı, en son Arsenal'de kadroya alınmadı. Bu kadar yetenekli bir futbolcu, uzun süre futboldan uzaklaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraf çektirdiği için değil mi?

Evet. Mesut'u, Cumhurbaşkanımızla görüştüğü ve fotoğraf verdiği için takımından uzak tuttular. Bu duruma çok üzülmüştüm. Özil'e yapılan haksızlığı birçok yerde dile getirmiştim. Mesut, çok başarılı bir futbolcu. Ümit ediyorum, kısa zamanda maç eksikliğini tamamlar, ligimizde oynamaya başlar.''

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'Siyasi olarak ağır uygulamalara maruz kaldı, Mesut'u futboldan uzaklaştırdılar' ile ilgili etiketler TFF Nihat Özdemir Mesut Özil Fenerbahçe Transfer siyaset
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.