Tezkereye 'hayır' deyip 'Kandil'i bombalama' sözü veren Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'nin, Suriye ve Irak tezkeresine 'hayır' demesine geçtiğimiz hafta eleştiride bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil'i bombalama vaadine ise destek verdi. Dervişoğlu, "Kandil başka bir yer, Suriye'nin kuzeyi başka bir yer. Kapsamlı bir çelişki görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonlar için istenen iki yıllık tezkereye 'hayır' oyu kullanan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Kandil’e operasyon sözü vermiş, "Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler" ifadelerine yer vermişti.

"CHP'NİN DURUMU TARTIŞILIR" DEMİŞTİ

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ittifak ortaklarının 2019'da 'evet' dediği tezkereye bu kez 'hayır' demesini eleştirmiş, "CHP'nin durumu tartışılır" demişti.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ELEŞTİRDİĞİ KILIÇDAROĞLU'NA ARKA ÇIKTI

'Kandil' çıkışına ilişkin kendisine sorulan soruya yanıt veren Dervişoğlu, "Bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun ya da bir CHP sözcüsünün cevaplaması icap eden bir soru." diyerek sözlerinin devamında CHP liderine arka çıktı.

"KANDİL BAŞKA BİR YER, SURİYE'NİN KUZEYİ BAŞKA BİR YER"

Kılıçdaroğlu'nun tezkereye 'hayır' deyip, Kandil'i bombalama vaadinde 'Kapsamlı bir çelişki de görmediğini vurgulayan' Dervişoğlu, "Kandil başka bir yer, Suriye'nin kuzeyi başka bir yer" diye konuştu.

 

Tezkereye 'hayır' deyip 'Kandil'i bombalama' sözü veren Kılıçdaroğlu'na destek ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP İYİ Parti müsavat dervişoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.