Tezkere Meclis'ten geçti: Zırhlı konvoylar İdlib ve Tel Abyad'a doğru yola çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkere, geçtiğimiz gün TBMM'de oylanarak kabul edildi. Tezkerenin kabul edilmesinin ardından sınır hattında hareketlilik başladı. Türk ordusunun Suriye'ye yönelik son ayların en büyük sevkiyatını gerçekleştirdiği ve askeri konvoyların İdlib ve Tel Abyad cephelerine intikal ettiği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu, geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etti. Bu gelişmeden sonra sınır hattının batısındaki İdlib'e ve Barış Pınarı harekât bölgesinin batı ucu olan Tel Abyad cephelerine büyük miktarda askeri sevkiyat yapıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece bir saat içerisinde 200'den fazla zırhlı araç hududu geçerek İdlib'e ulaştı. Cephe hattında korunaklı tünel oluşturmaya yarayan hazır beton bloklar da önceki gün tırlarla İdlib'e sevk edilmişti.

Rusya ile imzalanmış Soçi Anlaşması ile belirlenen sınır hattının öbür tarafında binlerce rejim askeri ve İran destekli terörist gruplar bulunuyor. Rusya'nın da hava desteğiyle zaman zaman İdlib'i bombalayan bu gruplar hem sivillerin ölümüne yol açıyor hem de Türkiye'ye yönelik göç baskısının artmasına neden oluyor.

TSK'DAN YOĞUN SEVKİYAT

İdlib dışında yoğun sevkiyatın yaşandığı diğer nokta da Tel Abyad cephesi oldu. Barış Pınarı harekât bölgesinde Tel Abyad güneyinde bulunan Ayn İsa beldesi halen PKK/YPG'li teröristlerin kontrolünde bulunuyor. Tel Abyad'ın hemen batısında ise örgütün Kobani ismiyle nitelendirdiği Ayn el-Arab ilçesi var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun sevkiyatı sonrası terör örgütünün Ayn İsa'ya yoğun tahkimatta bulunduğu belirtiliyor.

Yakında başlaması beklenen harekât için gözler özellikle İdlib ve Tel Abyad ceplerine çevrilmiş durumda. Stratejik M4 karayolunun güneyinde bulunan Ayn İsa alınırsa Fırat batısındaki Cerablus'a komşu Münbiç de kıskaç altına alınmış olacak.

SINIRIN 3'TE 2'Sİ KAPATILACAK

Suriye'ye sevkiyat sürerken yakında başlayacak harekâta ilişkin çarpıcı açıklama Türk güvenlik kaynaklarından geldi. Bloomberg'e bilgi veren yetkililer, Suriye kuzeyine gece saatlerinde yüzlerce komandonun sevk edildiğini kaydederken şu sözler ise yeni operasyonun hedefine ilişkin en çarpıcı satırlar oldu: "Operasyon ile 910 kilometrelik sınırın üçte ikisinden fazlası kapatılmış olacak." Bu ifade, Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı harekât bölgelerinin birleştirileceğini ve Münbiç-Ayn el-Arab-Ayn İsa hattının kesin bir şekilde terörden temizleneceğini gösteriyor. Hakimiyet alanının güney yönlü genişleyip genişlemeyeceği, Suriye Milli Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Halep-Rakka hattına inip inmeyeceğini zaman gösterecek.

Tezkere Meclis'ten geçti: Zırhlı konvoylar İdlib ve Tel Abyad'a doğru yola çıktı ile ilgili etiketler PKK Suriye tezkere Operasyon yığınak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.