"Teyit.org" İmamoğlu'na mazbatasını bugün verdi!

İnternet üzerinden yayın yapan 'haber doğrulama sitesi' teyit.org, Ekrem İmamoğlu adına yayılan ancak daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın fotoğrafının montajlanmış hali olduğu ortaya çıkan 'İmamoğlu mazbatasını alıyor' fotoğrafına ilişkin 'doğrulama' haberinde ciddi bir hataya imza attı.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Denge ve Denetleme Ağı bünyesinde faaliyet yürüten 'Teyit Medya Araştırmaları Derneği' (teyit.org), Alican Acanlerler imzasıyla bugün paylaştığı 'Fotoğrafın İmamoğlu'nu mazbata alırken gösterdiği iddiası' başlıklı içerikte ciddi bir hataya imza attı.

"Teyit.org" İmamoğlu'na mazbatasını bugün verdi!

​Haberde, dün (17 Nisan) mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "İmamoğlu mazbatasını 18 Nisan 2019 tarihinde aldı" ifadeleri kullanıldı.

"Teyit.org" İmamoğlu'na mazbatasını bugün verdi! - Resim : 2

Ancak, İmamoğlu mazbatasını bugün (18 Nisan) değil, dün (17 Nisan) teslim alarak Belediye Başkanlığı görevine başladı. Teyit.org tarafından hem ara başlıkta, hem de haber içinde kullanılan ifadede ise Sözcü gazetesinin haberine link verildi. Ancak, link verilen Sözcü gazetesi haberinin ekran görüntüsünde de haberin tarihi 17 Nisan olarak yer alıyor.

AB, İNGİLTERE ELÇİLİĞİ VE İSVEÇ İLE ORTAKLIK

Avrupa Birliği ve European Endowment for Democracy (EED) desteği ile hazırlanan teyit.org'un diğer destekçileri arasında ise İsveç Devleti, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Sivil Düşün programı gibi kurum ve kuruluşlar yer alıyor.

Mayıs 2018’de Facebook ile sözleşme imzalayarak, Facebook’un Türkiye’deki üçüncü taraf haber doğrulama organizasyonu olan teyit.org, bu ortaklıktan geçen sene 14.500 dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

"Teyit.org" İmamoğlu'na mazbatasını bugün verdi! ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu mazbata
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.