Tevfik Göksu'dan 'İBB 2 milyar TL peşkeş çekti' iddiası! İşte İETT'de yapılan yolsuzluğun belgeleri...

Son dönemde İstanbul'da toplu taşıma skandallarının peş peşe yaşanmasının ardından İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İETT araçları ile ilgili ihalelerde CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat üzerinden 2 Milyar TL peşkeş çekildiğini belirterek yapılan yolsuzluğu tek tek anlattı.

1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’un başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Eylül ayı toplantısı Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, toplantıda yaptığı konuşmada İETT araçlarının arıza yapmasından, İSPARK ve İSKİ’nin borçlarına kadar bir çok konuya değinerek sorular yöneltti.

"BÜTÜN İHALELERE NE HİKMETSE 5 FİRMA ÇAĞRILMIŞ"

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, toplantıda yaptığı konuşmada İETT araçlarının sık sık arıza yapması ile ilgili olarak “Araştırdık ki, araçların şanzımanının arasına kankalık girmiş. Arkadaş (CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat), başkanın kankası. 14 ihale yapılmış, 7'si pazarlık usulüyle yapılmış, 7 tanesi açık ihale yapılmış. Bütün ihalelere ne hikmetse 5 firma çağrılmış, hepsini de Özgür Karabat'ın mali müşavir olduğu firmalar almış.” diye konuştu.

Tevfik Göksu'dan 'İBB 2 milyar TL peşkeş çekti' iddiası! İşte İETT'de yapılan yolsuzluğun belgeleri...

"BELGE BURADA. AÇIKLAMA YAPIN"

İBB Meclisi Eylül Ayı Oturumu'nda konuşan Göksu, şunları kaydetti:

CHP Grup Başkanvekili arkadaşımız asıl söylemesi gereken ve cevap vermesi gereken konunun etrafında dolaşarak bir cümle ile İETT'deki büyük yolsuzluğu kapatmanın gayreti içerisinde ve suçluluğu içerisinde dedi ki "Bizim milletvekilimiz öle bir kadirşinaslık göstermiş ki 'Ben artık milletvekiliyim, hemen buradan ayrılayım, buranın mali müşaviri olmayayım' demiş." dedi. 29.07.2020. Bu ülkede seçimler ne zaman yapıldı, 2018. 2020-2018 yılları arasında kaç yıl fark var, 2 yıl. Peki yerel seçimler ne zaman yapıldı, 2019. Özgür Karabat 2020 yılında bu firmanın mali müşaviri olarak Resmi Gazetede ismi geçen ve bütçe sermaye artışı için müracaat eden kişi. Tam tersi 2019 seçimlerden önce bu firmanın mali müşaviri Sema Yay diye bir hanımefendi. Seçimlerden sonra Özgür Karabat bu firmanın mali müşaviri oluyor. Belge burada. Kalkıp da bu yolsuzluğu, bu hırsızlığı, bu arsızlığı gizlemek için 50 tane otobüsle ilgili İETT'nin personelini alıp buraya sergi sermek sizi kurtaramaz.

Tevfik Göksu'dan 'İBB 2 milyar TL peşkeş çekti' iddiası! İşte İETT'de yapılan yolsuzluğun belgeleri... - Resim : 2

300 OTOBÜSE CUMHURBAŞKANLIĞI İZİN VERMEDİ İDDİASI

Neymiş "90 milyon avro 300 otobüse Cumhurbaşkanlığından izin verilmemiş." Size izin verilmediğine dair bir beyanda bulunuldu mu? Şu ana kadar hangi belediyenin bu anlamda izin çıktı da size izin çıkmadı? Aynı şekilde Bursa Büyükşehir belediyesi de bekliyor. Devlet hesap kitapla yönetilir. Sizin gibi hesapsız kitapsız giderseniz iki buçuk yılda İstanbul'u nereye getirdiğiniz ortada.

Diyor ki "Daha önce de belediyeden iş alıyorlarmış." Belge burada. İlk ihaleyi ne zaman almaya başlamış biliyor musunuz, 20.09.2019, yani Karabat'tan sonra ihale almaya başlıyor. Yani Karabatak operasyonu Karabat'tan sonra başlıyor. Doğan Bey, ne yaparsanız yapın, ne kadar etrafından dönerseniz dönün, İETT'de yakalandınız. Bir sıçradınız, iki sıçradınız, üç sıçradınız İETT'de yakalandınız. Bir yılda bir kişiye çektiğiniz peşkeş 2 Milyar TL. Bu yolsuzluğu açıklayın önce.

"ARAÇLARIN ŞANZIMANINA KANKALIK GİRMİŞ"

İmamoğlu önce sessiz kaldı, ajansın yalan slogan üretmesini beklediler. Uzun zaman sonra ajans dedi ki, "Bizim filomuz eski olduğu için yolda kalıyor." demesini söyledi. İETT'nin internet sitesi ne diyor? Avrupa'nın en genç toplu ulaşım filosu İstanbul'da diyor. New York 9.1, İstanbul 5.8. Avrupa'nın en genç filosunu alıp yolda tökezletmişsiniz. Peki bu araçlar niye yolda kalıyor?

Araçlar, bakım yapılması gereken nesnelerdir. Filoyu doğru yönetmezseniz elbette yolda kalır. Araştırdık ki, araçların şanzımanının arasına kankalık girmiş. Karabat girmiş. Bizim dönemimizde her garaj ayrı şekilde ihale edilirken, ne hikmetse CHP döneminde bütün bakımları bir firma almış. O kadar yetenekli bir firma ki, bütün maliyetlerde yaklaşık değeri vermiş. Ne hikmetse bütün ihalelerde yaklaşık maliyeti bilmiş. Ne kadar zeki. Maliyeti bilmiş ama arabayı tamir etmeyi bilememiş.

 

Tevfik Göksu'dan 'İBB 2 milyar TL peşkeş çekti' iddiası! İşte İETT'de yapılan yolsuzluğun belgeleri... ile ilgili etiketler Tevfik Göksu İBB İETT
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.