Tevfik Göksu büyük zararı açıklamıştı. İSPARK Genel Müdürü görevinden alındı

İBB'nin iştiraki İSPARK'ta ortaya çıkan büyük zarar sonrası yeni bir gelişme yaşandı. İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır görevinden alındı. Çakır'ın yerine ise vekaleten Derya Atacan getirildi. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İSPARK'ı zararının 100 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'nin haberine göre; 2020 yılının Aralık ayında İSPARK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Murat Çakır ile İBB yollarını ayırdı.

Yeni İBB yönetiminin görev döneminin başında da İSPARK A.Ş.'ye genel müdür olarak getirilen Çakır, daha sonra başka şirkete atanmış 2020 yılının Aralık ayında tekrar görevine dönmüştü.

Tevfik Göksu büyük zararı açıklamıştı. İSPARK Genel Müdürü görevinden alındı

ATACAN VEKALET EDİYOR

Çakır, İBB şirketleri İstanbul Ulaşım A. Ş ve Kültür A.Ş'de de genel müdürlük görevi yürütmüştü. Çakır'ın resmi olarak izinde olduğu, izin dönüşünde görevi bırakacağı öğrenildi. Çakır'ın yerine şu anda daha önce İSPARK Genel Müdürlüğü yapan Derya Atacan vekalet ediyor.

NE OLMUŞTU?

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İBB’ye bağlı en büyük şirketlerden biri olan İSPARK'ın iflasa sürüklendiğini, konkordato ilan edebileceğini yazmıştı.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSPARK'ın zararının 100 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

Göksu, İSPARK'ın zarar etmenizin sebeplerini şu şekilde sıralamıştı:

"Örneğin İSPARK'ın yönetim kurulu üyesi sayısını artırdınız, partizanca insanları yönetim kuruluna atadınız, partizanca insanları İSPARK kadrolarına aldınız, acaba İSPARK'ın gelirleri başka açık alanlara mı gitti?"

Tevfik Göksu, "İSPARK nasıl zarar eder?' diyen İBB Başkanı'na soruyorum, 1 yılda İSPARK'ı nasıl 100 milyon zarar eden şirket haline getirdiniz?" ifadelerini kullanmıştı.

KARARIN ORTAYA ÇIKMASI SONRASI PAYLAŞTI

Görevden alınma sonrası Twitter'dan açıklama yapan Göksu, "İSPARK Genel Müdürü görevden alınmış. Neden acaba?" dedi.

 

Tevfik Göksu büyük zararı açıklamıştı. İSPARK Genel Müdürü görevinden alındı ile ilgili etiketler İSPARK İBB Tevfik Göksu murat çakır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.