TEV burs başvuruları başladı! TEV burs başvurusu nasıl yapılır? TEV burs başvurusu ne zaman? TEV burs başvuru detayları...

Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı olan öğrencilere burs desteği veren, Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Vakfı burs başvuru detayları belli oldu. Peki burs başvuru detayları nelerdir? TEV burs başvurusu ne zaman? İşte TEV burs başvuru detayları...

55 yıl önce 205 iş insanı, öğretim üyesi ve entelektüel, eğitimin yaygınlaşması amacıyla merhum Vehbi Koç'un önderliğinde bir araya geldi. 1967 Türkiye’sinin şartlarında birçok kişi için hayal bile edilemeyecek bir seferberlikle okumak isteyen gençlere destek olmak için Türk Eğitim Vakfı’nı kurdular.

TEV burs başvuruları başladı! TEV burs başvurusu nasıl yapılır? TEV burs başvurusu ne zaman? TEV burs başvuru detayları...

Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı’nın başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verdiği burslar için başvurular başladı.

TEV BURS BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

TEV’in öğrencilere verdiği burs desteği için başvurular başladı. Belirli burs kriterleri doğrultusunda seçilecek adaylar 12 Eylül- 2 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurularını yapabiliyor. Adayların başvuru için belirtilen tarihlerde https://www.tev.org.tr/ adresinde yer alanbursiyer başvuru formunu doldurması gerekiyor. Başvurular sadece online yapılabiliyor.

TEV (TÜRK EĞİTİM VAKFI) BURS MİKTARI NE KADAR?

TEV bu yıl bursiyerlerine verdiği desteği de artırdı. Buna göre bu yıl meslek lisesi bursu 575 TL, üniversite bursu 1.325 TL, yüksek lisans bursu 2.000 TL, doktora bursu 2.650 TL, üstün başarı gösteren öğrencilere verilen üstün başarı bursu ise aylık 2.650 TL olarak belirlendi.

TEV BURS BAŞVURUSUNDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan öğrenciler faydalanabilmektedir.

TEV BURS BAŞVURULARI NELERDİR?

Öncelikle Yurt İçi Bursları, Yurt Dışı Bursları ve Kız Öğrenci Yurt Bursları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Yurt İçi Bursları:

-TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları
-TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları
-Yüksek Lisans Bursları
-Doktora Bursları
-Üstün Başarı Bursu
-Üstün Başarı Sanat Bursu

Yurt Dışı Bursları:

-Yüksek Lisans (Master’s Degree) Bursu
-TEV-SINGA Singapur Karşılıksız Doktora Bursu
-Tıp Alanında, Üst İhtisas ve Araştırma Çalışmaları Bursları
-TEV Lipodistrofi Araştırma ve Eğitim Bursu

TEV BURS BAŞVURU ÖN KOŞULLARI NELERDİR?

TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları Ön Koşulları:

-T.C. vatandaşı olmak,
-Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
-Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
-Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
-Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
-Ara sınıflar için: Bir önceki sınıftan başarısız dersi olmamak ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

Aday olamayacak öğrenciler ise;

-Mesleki eğitim veren liseler dışında okuyan öğrenciler,
-Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
-Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenci başvuru yapamaz.

Üniversite Düzeyindeki Burslar İçin Genel Ön Koşullar:

-T.C. vatandaşı olmak,
-Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
-Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
-Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
-Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
-Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

Aday olamayacak öğrenciler ise;

-Vakıf üniversitesi öğrencileri,
-Açık öğretim öğrencileri,
-Uzaktan öğretim öğrencileri,
-Ücretli değişim programında bulunanlar,
-Hüküm giyenler,
-Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
-Türkiye sınırları dışında öğrenim görenler,
-25 yaşından büyükler,
-Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR

TEV Üstün Başarı Bursu’na YKS'de, SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre (bölüme yerleşilen puan türünde) sıralamada ilk 5.000’e giren, vakıf veya devlet üniversitelerinde öğrenim gören hazırlık, bir ve ikinci sınıf öğrencileri başvurabilmektedir. Ara sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin ayrıca şu koşulları da sağlamaları gerekmektedir:

-Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrencilerin hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmaları,
-Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencilerin ise genel ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,50 olması gerekmektedir. (100’lük sistemde not veren okullarda en az 87,5 olmalıdır)

TEV BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Burs sonuçları genellikle Kasım-Aralık ayında belli olmaya başlamaktadır. Burs almaya hak kazananlara e-posta ile bildirim yapılmakta ve bursu onaylamaları istenmektedir. Verilen süre içinde bursu onaylamayanların adaylığı düşmektedir. Adaylara SMS ile de duyuru yapılmaktadır.

TEV BURSLARI HANGİ AY VE GÜNLERDE YATIRILMAKTADIR?

Burslar, Ekim - Haziran ayları arasında 9 aylık olarak ödenmektedir ve her ayın 15’inde yatırılmaktadır. İlk defa burs alacaklar için Kasım veya Aralık aylarının sonunda Ekim dahil olmak üzere toplu burs yatırılmaktadır.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER BURS BAŞVURUSUNU NASIL YAPABİLİR?

12 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında www.tev.org.tr adresimizden form doldurup ilan edilecek prosedürü takip etmeniz gerekmektedir. İlan edilecek prosedürde istenecek belgelere ek olarak tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporlarınızı da size iletilen linke yüklemeniz gerekecektir.

TEV BURSLARINA HANGİ YAŞ ARALIĞI BAŞVURABİLİR?

TEV Burslarında yaş sınırlaması bulunmaktadır. TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursu için 25, Üstün Başarı Bursu için 25, Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu için 30, Yurt İçi Doktora Bursu için 35 yaşına kadar müracaat edilebilmektedir.

TEV BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

-Yukarıda belirtilen maddelerin hiçbirini sağlamıyorsa
-Belgeleri istenilen doğrultuda ve zamanında iletilmediğinde
-Başarı durumu burs kriterlerini sağlamayan öğrencilerin
-Başka bir kamu veya özel kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin,
-Eksik veya yanlış beyanda bulunanların,
-öğrenci belgesini Vakfa ulaştırmayanların
-Yeniden öğrenci seçme sınavına girerek, yıl veya dönem kaybına neden olacak şekilde okul değiştirenlerin,
-Vakfa bilgi vermeden kayıt donduranların,
-İstenilen eksik belgelerini tamamlamayanların,
-Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin suçuna karıştığı tespit edilenlerin,
-Hüküm giydiği tespit edilenlerin,
-Türk Eğitim Vakfı’na, çalışanlarına, TEV mensuplarına, bağışçı kurumlarına, TEV Ailesine karşı hakaret vb. çirkin davranış ve eylemler sergileyenlerin bursları kesilir ve o tarihe kadar yapılan ödemeler geri istenir.

TÜRKİYE EĞİTİM VAKFI HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

 

 

 

TEV burs başvuruları başladı! TEV burs başvurusu nasıl yapılır? TEV burs başvurusu ne zaman? TEV burs başvuru detayları... ile ilgili etiketler TEV Türkiye Eğitim Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.