Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı

Erzurum'da, koronavirüs testi pozitif çıkan ve evde karantinada kalması gereken 80 yaşındaki Semiha U., eve gitmemek için polis ve sağlık ekiplerine direndi. Koronavirüse yakalandığını kabul etmeyip direnen kadın sağlık ekiplerinin 1,5 saatlik çabaları sonucu evine döndü.

Ekiplerin 1,5 saat ikna etmeye çalıştığı Semiha U., "Benim Allah'a şükür hastalığım yok, bir şeyim yok" diyerek evine götürmeye çalışan sağlık ekiplerine direndi. Almanya'daki kızı ile telefon görüşmesi yaptıktan sonra zor ikna olan Semiha U. ambulansa binip, yakınının evine götürüldü.

Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı

Erzurum'da hastanede bir gün önce koronavirüs testi yaptıran Semiha U.'nun sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine yakınları, tedavi için ikna edilemeyen Semiha U.'nun hastaneye götürülmesi amacıyla polisten yardım istedi.

AMBULANSLA EVE DÖNMEK İSTEMEDİ, 'TAKSİYE BİNECEĞİM' DİYE ISRAR ETTİ

Elinde çantası ve bastonu ile sokakta yürüyen Semiha U., ihbarla bölgeye gelen polis ve sağlık ekiplerince hastaneye götürülmek istendi. Ambulansa binmeyeceğini, taksi tutup, evine gideceğini söyleyen Semiha U.'ya, polis memuru, "Taksiciye bulaşırsa ne yapacaksın? Taksici öldü, diyelim; onun vebaline girebilecek misin?" dedi. Cebinden çıkardığı parasını gösteren Semiha U., sağlık ekiplerine de ambulansa binmeyip, taksiyle eve gideceğini belirtti.

Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı - Resim : 2

TESTİNİN POZİTİF ÇIKTIĞINA İNANMADI

"Benim Allah'a şükür hastalığım yok, bir şeyim yok" diyen Semiha U.'ya, polis memuru "Seni tedavi ettirmemiz lazım. Sokakta tek başına olmaz. Allah rızası için bizimle gel, kurban olayım sana" karşılığını verdi. Semiha U., kendisini görüntülemeye çalışan gazeteciye de bağırdı.

Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı - Resim : 3

SONUNDA AMBULANSA BİNDİ

Polis ve sağlık ekiplerinin 1,5 saat süren ikna çalışmaları üzerine Semiha U., Almanya'da yaşayan kızıyla telefon görüşmesi yaptı. Bu sırada yaşlı kadının kızıyla görüşen ambulans doktoru, sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi. Ambulans doktoru, telefon görüşmesinde, Semiha U.'nun karantina şartları gereği eve götürülmesi gerektiğini söyledi. Kızıyla bir kere daha görüşen Semiha U., ambulansa binerek, yakınlarının evine götürüldü.

Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı - Resim : 4

Testi pozitif çıkan kadın zor anlar yaşattı ile ilgili etiketler Karantina Erzurum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.