Teşrik tekbirleri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nasıl, kaç defa getirilir?

Kurban Bayramının gelişiyle birlikte teşrik tekbirleri ne zaman başlar sorusu gündem oldu. Manevi duyguların yoğunlukta olduğu Kurban Bayramı ile ilgili araştırmalar devam etmekte. Peki, teşrik tekbiri nasıl, kaç defa getirilmektedir?

Kurban Bayramının gelişiyle beraber dikkatler teşrik tekbirlerine çevrildi. 2021 senesinde 20 ila 23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bayrama sayılı günler kala Arefe günü itibarıyla teşrik tekbirleri konusunda da araştırmalar hız kazandı.

Teşrik Tekbirleri Ne Zaman Başlıyor?

Teşrik tekbiri, mükellef olan her Müslüman'ın üzerine vaciptir. Teşrik tekbiri, Arefe günü sabah namazından başlar ve bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar farz namazların akabinde okunur. Yani Arefe günü (19 Temmuz Pazartesi) okunmaya başlanan teşrik tekbiri bayramın 4. günü (23 Temmuz Cuma) okunur ve bu şekilde toplam 23 vakit okunmuş olunur.

Teşrik tekbirleri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nasıl, kaç defa getirilir?

Teşrik Tekbiri Nasıl Getirilir?

Teşrik tekbiri, sola selam verdikten hemen sonra hiç ara vermeden yerinden kalkmadan, mescidden çıkmadan ve dünya kelâmı konuşmadan okunması gerekmektedir.

Teşrik tekbiri: Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd"

Teşrik tekbiri anlamı: Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah'tan başka ilâh yoktur. Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Hamd Allah'a mahsustur.

Teşrik Günleri

Nübeyşe el-Hüzeli (Radıyallâhu Anh)den yapılan rivayette, Rasûlullâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz'in şöyle buyurduğu bildirilmiştir: ''Teşrik günleri, yeme, içme ve Azîz, Celîl olan Allah'ı anma günleridir.''

Teşrik tekbirleri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nasıl, kaç defa getirilir? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Teşrik Tekbiri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.