Teslim olmayan Pençşir'de savaş başladı! İşte son gelişmeler!

Pençşir'in etrafını saran Taliban, direnişçilere 4 saatlik süre vermişti. Süre doldu. Direnişçiler, teslim olmayacaklarını açıkladı. Taliban'a hala direnen ve üstelik 3 ilçeyi de işgalden kurtaran Afgan direnişçiler, komutanları olan Türkiye'deki Kara Harp Okulu'ndan mezun Yar Dostum adındaki teğmen ve Pençşir'in Aslanı'nın oğlu Ahmed Mesud ile birlikte Taliban'a karşı savaşmaya karar verdiler. Başlayan savaşta, direnişçiler, Taliban'ın kuzeyle bağlantısını kesti ve onları pusuya düşürdü.

Taliban, tüm Afganistan'ı işgal etmiş halde, neredeyse. Pençşir Vadisi, ilk günden beri Taliban'a direniyor. Bununla da kalmayan Afgan direnişçiler, 2 gün önce saldırıya geçerek 3 ilçeyi Taliban işgalinden kurtarmıştı.

Tüm dünyanın gözlerini üzerine çekerek Afganistan için bir umut ışığı olan ulusal direnişçiler, Ulusal Direniş Cephesi adı altında birleşmişti.

TALİBAN'IN DİRENİŞÇİLERE VERDİĞİ 4 SAATLİK SÜRE DOLDU

Taliban, Ulusal Direniş Cephesi'ne Pençşir'i teslim etmesi için 4 saat süre vermişti. Süre, Türkiye saati ile saat 18:30'da dolmuştu. 

Teslim olmayan Pençşir'de savaş başladı! İşte son gelişmeler!

Türkiye'de bulunan Kara Harp Okulu'ndan mezun bir Teğmen olan Yar Dostum ve Pençşir'in Aslanı lakabıyla bilinen ve 90'larda Taliban'a kan kusturmuş Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud komutasındaki direnişçilerin, Pençşir'i, Afganistan'daki son özgür toprak parçasını Taliban'a teslim edip etmeyeceği merak konusuydu.

TALİBAN MİLİTANLARININ SAYISI, DİRENİŞÇİLERİN ON KATI

Taliban militanlarının toplam sayısının 200.000 ve direnişçilerin sayısının ise 20.000 kadar olduğu tahmin ediliyor. Taliban, dün geceden beri bölgeye askeri yığınak yapıyor. Pençşir, Taliban kuşatması altında. 

TESLİM OLMADILAR: ÖZGÜR AFGANLAR SAVAŞMAYA KARAR VERDİ

Buna rağmen, Taliban kaynaklarından, Ulusal Direniş Cephesi'nin teslim olmadığına yönelik bilgiler gelmeye başladı.

Taliban kaynakları, Pençşir’e yönelik operasyonun başlatıldığını doğruladı. Taliban, barışçıl bir şekilde kentin teslim edilmemesinden dolayı savaşçıların şehre gönderildiğini duyurdu.

Taliban’ın, Pençşir’e yönelik operasyonunu Taliban’ın önemli liderlerinden Karî Fasihuddin’in komuta ettiği belirtiliyor.

SON GELİŞMELER

TALİBAN, ŞEHRE GİREMEDEN PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Yerel kaynaklardan, şehre ilerleyen Taliban grubunun Pençşir'e giremeden Jabal Siraj isimli komutan tarafından pusuya düşürüldüklerini aktardı. 

ZEKİCE MANEVRA: KÖPRÜYÜ PATLATTILAR

Ayrıca, Kuzey Salang'da bulunan Doshakh Köprüsü Ulusal Direniş Cephesi askerleri tarafından havaya uçurularak imha edildi. Bu sayede Taliban'a ülkenin kuzeyinden gelecek destek kesilmiş oldu. 

 

Teslim olmayan Pençşir'de savaş başladı! İşte son gelişmeler! ile ilgili etiketler Savaş Taliban Afganistan pençşir yar dostum ahmed mesud direniş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.