Tesla'nın test aşamasındaki yazılımından endişelendiren görüntüler geldi: Kazaya neden olabilir

Tesla'nın test aşamasındaki 'Tam otomatik sürüş' yazılımıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler endişe yarattı. Görüntülerde, yazılımın özellikle bazı engeller ve yayalar konusunda başarısız olduğu dikkat çekti.

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın geliştirmeye devam ettiği 'Tam otomatik sürüş' yazılımının beta testleri sürüyor. Gelen ilk bilgiler, yazılımla ilgili birçok sorunu ortaya koydu. Sosyal paylaşım sitesi YouTube'da yer alan görüntüler yazılımdaki bazı sorunlar gözler önüne serildi.

AI Addict adlı bir YouTube kanalında yer alan görüntülerde yazılımın yüklendiği Tesla marka aracın bisiklet yoluna girdiği görüldü. Aynı kanalda yer alan bir başka videoda ise aracın bir yaya için durmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Dirty Tesla adlı bir başka YouTube yayıncısının paylaştığı videoda ise yazılımın korkunç bir kazaya sebebiyet verebilceği görüldü. Söz konusu görüntülerde yazılımın yüklendiği aracın hızla karşı yönden gelen bir kamyonu görmezden gelerek sola dönmeye çalıştı. Araç sürücüsü kazanın önüne geçmek için kontrolü eline aldı ve ani bir hareketle müdahale etti.

ELON MUSK YAZILIMIN KAZA YAPMADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Tesla CEO'su Elon Musk, geçen ay yaptığı açıklamada test aşamasındaki yazılımın hiç kaza yapmadığını iddia etmişti. Ancak sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler yazılımla ilgili endişelerin artmasına neden oldu. Uzmanlar, 'tam otomatik sürüş' yazılımının özellikle yayalar ve bazı engeller karşısında sorunlu olduğunun altını çizdi.

 

 

Tesla'nın test aşamasındaki yazılımından endişelendiren görüntüler geldi: Kazaya neden olabilir ile ilgili etiketler Tesla Test yazılım tam otomatik sürüş beta
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.