Tesla'nın karıştığı bir ölümlü kazaya ilk kez 'kasıtsız cinayet' davası açıldı

Elektrikli araç üretiminin dev firması Tesla'nın otomatik pilot sistemi nedeniyle meydana gelen bir kazaya ilişkin ilk kez 'kasıtsız cinayet' davası açıldı. Kaliforniya'da meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan sürücünün yargılanacağı ön duruşma 23 Şubat'ta yapılacak.

Tesla'nın araçlarında yer alan otomatik pilot sistemi nedeniyle meydana gelen onlarca kaza sonrası bir ilk yaşandı. ABD'de 2019 yılında Tesla marka bir aracın karıştığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili aracın sürücüsüne 'kasıtsız adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Kaliforniya'da açılan dava, kazaya karışan bir Tesla sürücüsüne açılan ilk 'cinayet' davası olması aşısından bir ilki teşkil ediyor.

Associated Press'te yer alan habere göre, Aziz Riad'ın kullandığı Tesla Model S marka araç 2019 yılının Aralık ayında Honda Civic marka bir araca çarptı. Yoldan çıkan Tesla'nın kırmızı ışıkta duramaması nedeniyle meydana gelen kazada Honda'nın içinde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti. Los Angeles Bölge Savcılığı, Riyad hakkında ekim ayında suçlamada bulunmasına rağmen bu durum geçen hafta ortaya çıktı. Davanın ön duruşması 23 Şubat'ta başlayacak.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, otopilot sürücü yardımı özelliğinin kaza anında etkin olduğunu belirtiyor.

Tesla'nın araçlarda kullandığı ve tartışmalara neden olan otomatik pilot sisteminin ABD'de 765 bin araçta olduğu tahmin ediliyor. ABD'li yetkili kurumlar otomatik pilottan kaynaklı onlarca kazayı araştırmaya devam ediyor.

 

Tesla'nın karıştığı bir ölümlü kazaya ilk kez 'kasıtsız cinayet' davası açıldı ile ilgili etiketler kaza cinayet dava ABD Tesla Model S Kaliforniya otomatik pilot
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.