Tesla'nın CEO'su koltuğunu devrediyor: İşte Tesla'nın yeni CEO'su!

Twitter ve SpaceX'in CEO'su olan milyarder isim Elon Musk, Tesla CEO'luğunu bırakmaya hazırlanıyor. Koltuğunu başkasına devredecek olan Musk, Tesla'nın yeni CEO'sunu açıkladı.

Twitter'ı satın almasından sonra sadece Twitter'a yoğunlaşan Musk, bu durumda Tesla'daki gelişmeleri yakalayamadığı için sıkıntılar yaşamaya başladı. 

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla şirketinin CEO'su olan Elon Musk, şirketin yöneticiliğini bırakmaya hazırlanıyor. CEO'lu bırakmasının sebebini patronluktan nefret ettiğini ve mühendis olduğunu söyleyen Elon Musk, Tesla CEO'luğunu bir başka isme devretmeye hazırlanıyor. Peki Tesla'nın yeni CEO'su kimdir? 

Tesla'nın CEO'su koltuğunu devrediyor: İşte Tesla'nın yeni CEO'su!

PingWest basın kuruluşunun haberine göre Elon Musk, Tom Zhu Xiaotong'u Tesla'nın yeni CEO'su olarak atayacak. Kendisi şimdiye kadar markanın Çin bölümünü yönetti ve Tesla'nın ana ihracat merkezi haline gelen Şanghay'daki gigafactory'nin geliştirilmesine yardımcı oldu.
Tesla'ya 2014 yılında katılan Tom Zhu, Tesla Supercharger programının direktörü olarak işe başladı. Ancak kısa süre sonra küresel başkan yardımcılığına ve Tesla Çin'in başkanlığına terfi etti.

Musk'ın Tesla'da yaptığı işler CEO'dan ziyade bir mühendisin alanına giriyor. Kendisinden hep mühendis olarak söz eden Amerikalı girişimci "Tesla'nın CEO'su olmamaya çalıştım ama bunu yapmak zorundaydım, aksi takdirde şirket ölecekti. Patron olmaktan nefret ediyorum. Ben bir mühendisim" diyor.
 

Zaten Elon Musk'ın bunu birgün gerçekleştireceği belliydi. Çünkü Musk,  Tesla'nın CEO'su olmayı hiç istemediğini, ancak bunu yapacak kimsenin olmadığını söylerdi. Nihayet yönetebilecek başka birini bulan Elon Musk'ın üzerindeki yük de azalmış oldu.

 

Tesla'nın CEO'su koltuğunu devrediyor: İşte Tesla'nın yeni CEO'su! ile ilgili etiketler Tesla Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.