Tesla'nın başı cinsel taciz davalarıyla dertte: Bir ayda iki çalışan mahkemeye gitti

Elektrikli araç üreticisi dev şirket Tesla cinsel taciz davalarıyla uğraşıyor. Şirketin farklı lokasyonlardaki fabrikalarında çalışan iki kadın işçi cinsel tacize uğradıkları gerekçesiyle bir ay içinde iki dava açtı. Elon Musk'ın sahibi olduğu dev şirket daha önce bir fabrikada çalışanların ırkçı saldırılara uğradığı gerekçesiyle tazminata mahkum edilmişti.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın başı cinsel taciz davaları ile dertte... Reuters ve Business Insider'da çıkan haberlere göre bir ay içinde iki çalışan cinsel taciz iddiasıyla mahkemeye gitti. Tesla'nın fabrikasında montaj işçisi olarak çalışan Erica Cloud 'Sürekli ve yaygın olarak tacize uğradığı' iddiasıyla Kaliforniya'da dava açtı.

Cloud'un açtığı davada müdürünün kendisine fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğu ayrıca Tesla'nın tacizi önlemek için bir müdahalede bulunmadığı belirtiliyor. Öte yandan Cloud'un konuyu şirketin insan kaynakları birimine iletmesinin ardından müdürünün misillemede bulunduğu öğrenildi.

Tesla'ya açılan diğer davada da üretim departmanında çalışan Jessica Barraza sürekli olarak tacize uğradığını öne sürerek soluğu yargıda almıştı. Fiziksel ve sözlü tacize uğradığını belirten Barraza yöneticilerinin tacizden haberdar olduğunu ve aynı tür davranışlarda bulunduğunu iddia etti.

TESLA IRKÇI SALDIRILAR YÜZÜNDEN TAZMİNATA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Tesla'ya açılan cinsel taciz davalarının öncesinde dev şirketin bir çalışanın maruz kaldığı ırkçı saldırı nedeniyle tazminat ödemesine hükmedilmişti. Cinsel taciz iddiasıyla dava açan Jessica Barraza'nın çalıştığı Fermont fabrikasında siyah bir çalışan olan Owen Diaz ırkçı ve ayrımcı saldırılara maruz kaldığını söylemişti. Sonrasında ise bazı Tesla çalışanları aynı gerekçeyle şirket aleyhine toplu dava açmış ve dev elektrikli araç üreticisi 137 milyon dolar tazminata mahkum olmuştu.

Tesla'nın başı cinsel taciz davalarıyla dertte: Bir ayda iki çalışan mahkemeye gitti ile ilgili etiketler Tesla cinsel taciz dava Fabrika
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.