Tesla’da arıza alarmı! 300 bin adetten fazla otomobilini geri çağıyor

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, potansiyel arka ışık arızası nedeniyle 2023 3 ve 2020-2023 Y modellerine ait 321 bin adet otomobilini geri çağırma kararı aldı. İşte detaylar…

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, potansiyel arka ışık arızası nedeniyle  321 bin adet otomobilini geri çağırma kararı aldı. 

Tesla’da arıza alarmı! 300 bin adetten fazla otomobilini geri çağıyor

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) gönderilen belgeye göre,  şu ana kadar sorun nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma bildirilmedi, ancak Tesla, aracın arka lambalarının çalışmadığını iddia eden birkaç müşteri şikayeti aldı.

Şirketin sorunu düzeltmek için kablosuz bir güncelleme sağlamaya karar verdiği bildirildi.

Geri çağırma, 2023 Tesla Model 3 ve 2020-2023 Model Y otomobillerini etkileyecek.

Bu haftanın başlarında Tesla, ön yolcu yan hava yastığında yanlış şekilde şişebilen potansiyel bir sorun nedeniyle yaklaşık 30 bin Model X arabayı geri çağırdı.

Bu, Tesla hisselerini Cuma günü yaklaşık yüzde 3 düşerek yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine indirdi.

Bundan önce, hidrolik direksiyon desteğinin kaybı nedeniyle yaklaşık 40 bin Model S ve Model X otomobili de geri çağırdı. 

NHTSA verilerine göre, Tesla, 2022'de şimdiye kadar yaklaşık 3,7 milyon aracı etkileyen 19 geri çağırma duyurusu yaptı.

Tesla’da arıza alarmı! 300 bin adetten fazla otomobilini geri çağıyor ile ilgili etiketler Otomobil ABD Elektrikli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.