TESK Başkanı: Petrol fiyatlarındaki yüzde 32 düşüş pompaya yansıtılmalı

Petrol fiyatlarındaki düşüş pompaya yansıyacak mı? Benzinin litresi 5 lira olacak mı? Herkesin merak ettiği soruyu OPEC TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken gündeme getirerek "Petrol fiyatlarındaki yüzde 32 oranındaki düşüşün enflasyonla mücadelemize olumlu yansıyabilmesi için güncel petrol fiyatları acilen pompaya yansıtılmalı" dedi.

OPEC kriziyle beraber petrol fiyatlarında tarihi bir düşüş yaşandığı dönemde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Enflasyonu düşürmek için sıkı maliye ve para politikası uyguladığımız bu dönemde petrol fiyatlarındaki yüzde 32 oranındaki düşüşün enflasyonla mücadelemize olumlu yansıyabilmesi için güncel petrol fiyatları acilen pompaya yansıtılmalı" dedi.

Palandöken şunları söyledi:

Enflasyon hesaplamasında birçok kalem akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Uluslararası petrol krizinin bizim açımızdan fırsata çevrilebilmesi için petrol fiyatlarındaki düşüşün en kısa zamanda pompaya yansıtılması gerekir.

BENZİNİN 5 TL'YE İNDİRİLMESİ GEREK

Yeni fiyatlara göre benzinin litre fiyatının 5 TL, motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerekir.

Ülke olarak en büyük ithalatı enerji sektöründe yapıyoruz. Bunun içinde ham petrol ve motorinin payı oldukça yüksek.

Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte enflasyon düşerken ekonomik büyüme artacak ve dış ticaret açığı da pozitif yönde etkilenecek. (İHA)

TESK Başkanı: Petrol fiyatlarındaki yüzde 32 düşüş pompaya yansıtılmalı ile ilgili etiketler benzin indirim zam İndirim Akaryakıt mazot akaryakıt dağıtıcıları akaryakıt fiyatları düzenleme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.