Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi

Güvenlik güçleri tarafından terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından bölgede huzur ve güvenin sağlanması ile köy ve yaylalar da şenlendi. Köy ve yaylara yerleşen vatandaşlar, burada hem hayvancılık yapıyor hem de elde ettikleri ürünlerle geçim kaynaklarını sağlıyorlar.

Son yıllarda güvenlik güçlerinin terör örgütüne yaptığı ağır darbelerle insanlar huzuru yeniden buldu. Kışın sona ermesiyle  dağlar, yaylalar şenlenmeye başladı. Silah seslerinin sustuğu yerlere artık huzur hakim oldu.

TERÖR YERİNİ HUZURA BIRAKTI 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalar, terörün kazınması ile birlikte huzur yaylasına döndü. 

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalar, terörün kökünün kazınması ile birlikte huzur yaylasına döndü. Bu yıl ilk defa göçerlerin yoğun olarak geldiği yaylalar, güzelliğiyle kamaştırdı. 

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi - Resim : 2

Beytüşşebap'taki Faraşin Yaylasına göçerlerin akını devam ediyor. Karların erimesiyle yeşile bürünen ovalarda besicileri tarafından otlatılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, 6 ay boyunca yaylada kalacak. Bir dönem terörün kol gezdiği Van, Hakkari ve Şırnak üçgeninde sağlanan huzurla göçerlerin ilk tercihi haline gelen yaylada çocuk sesleri yankılanmaya başladı.

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi - Resim : 3

Binlerce göçer, çadırlar kurup aylarca hayvanlarının sütünden peynir ve yoğurt yaparak geçimini sağlayacak. İlçe genelindeki Kato, Hale, Beşağaç, Meydan, Tuzluca ve Faraşin yaylası bu yıl 500 bin küçükbaş hayvanı ağırladı.

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi - Resim : 4

 Muş’un Cevizlidere Köyünde hayvancılık ve çiftçilik yapan köy sakinleri, süt, tereyağı, peynir, bal, ceviz ve çeşitli doğal ürünler elde ediyor.

 Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi - Resim : 5

Diyarbakır'ın Lİce ilçesinde bulunan ve Antik Çağ yerleşim yeri olarak kullanılan Birkleyn Mağaraları, bölgenin terörden temizlenmesiyle birlikte halktan yoğun ilgi görüyor. 

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi - Resim : 6

 

 

 

Terörün kazındığı yerlere şenlik geldi ile ilgili etiketler terör Darbe Güvenlik bitti huzur geldi güvenlik güçleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.